Как да обзаведете спалнята като в хотел

Запазете помещението семпло и организирано

976

Когато мислим за малки пространства, обикновено си представяме претъпкана и тясна стая, доста неудобна и некомфортна. Затова ско имате да обзаведете малка стая, сте изправени пред предизвикателството да избегнете точно това. Що се отнася до спалнята, трябва да се стремите да създадете отпускащо лично пространство, което ви предразполага към релакс. И ако се замислим, къде сме виждали комбинация на малък с комфортен и уютен? В хотелите, разбира се. Хотелските стаи често са доста компактни, но разполагат с всичко необходимо, за да имаме тази толкова приятна атмосфера. Ето няколко тайни от стилистите на хотелите.

1. Почистете бъркотията

Нищо не прави една стая по – претрупана от разхвърляните вещи. Затова започнете с подреждането – от книги, през всякакви дрънкулки и дрехи, до шишенца с козметични продукти.

Ако има вещи, които ползвате често, сложете ги в шкафчето до леглото. В случай, че разполагате с масичка за гримиране, сложете малки кошове, където да държите по – едрите аксесоари – очила, шалове, шапки, колани…

Ще видите как за нула време стаята ще светне.

2. Светли цветове

Светлите и хладни цветове ще ви помогнат да постигнете спокойна и привлекателна атмосфера. Те позволяват на светлината да отразява цялата стая и ще направят пространството да изглежда по-голямо - особено ако имате бял таван (помага да се създаде илюзия за по-голямо пространство). За стените изберете нюанс, който се успокоява като бледо синьо, зелено, лавандула, светло сиво или неутрални тонове.

3. Хубаво осветление

Повече светлина от различни източници създава не само удобство, но добавя и романтика в стаята. Ако имате няколко лампи – на тавана, на помощната маса или на стената и една висока в ъгъла, може да задавате различни сценарии в зависимост от настроението.

4. Бели чаршафи

Тайната на това, защо хотелските стаи са толкова привлекателни е, че всички използват бели чаршафи. Инвестирайте в качествени бели памучни чаршафи, които ще трансформират леглото и ще се почувствате като че спите на облак. Те са идеални при топло време.

5. Добавете аромат.

Успокояващите аромати могат да променят настроението и да се почувствате спокойни. Изберете сладки и успокояващи аромати като бор, лавандула и жасмин. Той не само ще внесе чувство на свежест, но и ще помогне за по – здравословния сън.

Сподели: