Как да направите една спалня уютна с малък бюджет?

Как да направите една спалня уютна с малък бюджет?
Източник: unsplash.com

Когато става въпрос за пълноценна почивка, за качествен сън и за пълно възстановяване след тежък ден, нямa по-хубаво нещо от уюта и комфорта на спалнята. Колкото и да не ви се вярва, но обстановката и атмосферата в нея са определящи за това, как изкарваме нощта.

Не дръжте тези неща в спалнята

Спалнята е онази част от дома ви, в която трябва да се отпуснете и да се чувствате максимално добре, за да може да им...

18/11/2015

Но ако спалнята има нужда от освежаване? Не е необходимо да инвестирате куп пари. С няколко лесни трика ще създадете една спалня уютна с малък бюджет.

Запасете се с възглавници, одеяла и килими

В какъв цвят да боядисаме спалнята?

Сезонът на отпуските често съвпада и с ремонтите, които предстоят вкъщи. Ето защо днес ще ви покажем няколко спални в...

25/12/2015

Изненадващо е как нещо толкова просто като няколко допълнителни възглавници на леглото може да помогне за комфорта на едно пространство. През студените месеци можете да добавите топло одеяло, а за летните хладни вечери – леко памучно наметало, например.

За пода изберете красив килим, а ако си падате по бохо стила, сложете няколко черги, които да внесат колорит.

Сменете щорите със завеси

Няма по-хубаво и уютно нещо от завеси на прозорците. Изберете леки и светли модели, а ако искате да спите до късно, закачете и блекаут, които да дърпате вечер.

Спално бельо в неутрални цветове

Когато става въпрос за бельото има много мнения. Едни харесват цветното, други шарените, а трети – само бяло. Ако целта ви е да създадете уютна и релаксираща атмосфера, изберете нутралните цветове, които  имат способността да въздействат по успокояващ начин.

Светлината е важна 

Слабото или амбиентното осветление е най-лесният начин да промените напълно атмосферата в спалнята. Можете да използвате крушки с промяна на цвета или домерно осветление. За романтика, запалете свещи.

Акцентна стена в тъмен цвят

Да, точно така. Точно тъмният цвят спомага за създаването на усещане за сигурност и спокойствие в спалнята и в резултат на това облекчават стреса и помагат за по-добър сън.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...