Как да създадете спалня – оазис

Как да създадете спалня – оазис
Източник: unsplash.com

Ако искате спалнята ви да бъде оазис на спокойствието, има много и различни подходи. Такива са успокояващи цветове за стените, подходящи постелки, килими и декорации на прозорците. Добавете и топло и амбиентно осветление, необходимото за нуждите ви осветление и релаксиращи аромати от дифузери за етерично масло, свещи или свежи цветя, висококачествено спално бельо, което да ви помогне да отпуснете тялото и ума си и да подготвите стаята за спокоен нощен сън.

Как да извлечем максималното от къща с една спалня?

Едно американско семейство показва живее в къща с една спалня, при това уютно и стилно. Семейството е 4-членно, а до...

29/02/2016

Ето и още няколко съвета, с които ще превърнете стаята в оазис на спокойствието.

Добавете удобен стол

Без скука в спалнята

Вашата спалня е тясна, нефункционална и скучна. Можете да поправите това с някоя от следващите идеи. Люлеещо се легл...

08/12/2015

Хубав, удобен стол в спалнята с топло одеяло върху или близо до него, е винаги добра идея. Почетете хубава книга, слушайте музика, просто се отпуснете преди сън.  

Не пренебрегвайте ароматерапията

Свещи, цветя или дифузер за етерично масло, който може да излъчва релаксиращ аромат като лавандула ще добави към успокояващото настроение, като същевременно ще създаде уютна атмосфера за лягане.

Погледнете навън

Ако към спалнята има тераса, помислете за създаването на кът за релакс - места за сядане, цветя, масичка, тента – един чудесен начин да започнете деня с чаша кафе в ръка.

Намалете температурата

По-хладният въздух предразполага към по-здрав и спокоен сън. Поддържайте около 19 градуса температура, но ако ви е студено, подсигурете меко и удобно одеяло.

Помислете за земните тонове

Топли, богати земни тонове като мед, корал, сметана и какао създават уютна и гостоприемна атмосфераy. Използването на меки, естествени цветове също води до тиха, спокойна и привлекателна енергия във вашата спалня. 12

Позиционирайте леглото си правилно

Позицията на вашето легло трябва да е възможно най-далече от вратата, като същевременно ви позволява да държите под око входа на стаята. Също така избягвайте да поставяте леглото си под прозорец, защото му липсва символичната опора и защита на здрава стена. Таблата, особено тези от масивно дърво, се считат за добър фън шуй , защото осигуряват допълнителната здравина и опора, от която се нуждаете зад главата си.

Мебели с извивки

„Когато избирате мебели за спалня, опитайте се да изберете такива с меки линии и криви форми. Квадратните ъгли носят лоша енергия и могат да създадат негативна среда.

Без безпорядък

Във фън шуй безпорядъкът символизира недовършена работа и възпрепятства напредъка. Позволете на чи да тече свободно из стаята. Това включва бъркотията под леглото ви.

Нека бъде светлина

Когато избирате осветление, не забравяйте да осигурите различни източници, включително надземно, настолно и стенно осветление. Това ще позволи много различни употреби през целия ден.

Добавете текстура

Когато работите с напълно неутрална палитра , не забравяйте да добавите много текстура, за да запазите духа на стаята и да създадете интерес. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...