Домашен офис в спалнята

Домашен офис в спалнята
Източник: unsplash.com

В последните години все повече се възползват от възможността да работят у дома. А това зисква определено място у дома. И тъй като повечето жилища не са проектирани с идеята за домашен офис, възниква въпросът, къде да обособите такъв.  Подреждането на домашен офис в спалнята е вариант за тези, които имат малко или никакво свободно пространство. Предлагаме ви няколко практични идеи как да разделите зоните, как да изберете правилните мебели, как да организирате дизайна на комбинацията от спалня и офис, без да нарушавате интимната атмосфера на мястото.

Как да планираме домашния офис

В последната година работата от дома стана нещо съвсем нормално. И пред много хора се появи предизвикателството да ор...

16/08/2021

Ако искате да изолирате офиса и спалнята, заложете на декоративни прегради и сводести конструкции. Ако стаята е голяма, може да изберете ниша с плъзгащи се врати, да „играете“ с мебели: гардероб, отворени рафтове или пък с различни подови настилки. Добре е работното пространство трябва да бъде декорирано в по-светли тонове и разположено по-близо до източника на дневна светлина.

Организацията на работната зона е една от най-важните задачи при проектирането на комбинирана спалня и офис. Най-добре е да поставите работното място до прозореца, така че да седите с гръб към зоната за спане. Когато работите, имате нужда от ярко осветление, докато за зоната за спане нуждата от естествена светлина не е толкова голяма. Друг плюс на тази подредба е, че погледът няма да пада върху леглото и няма да се разсейвате. Когато наличното пространство е ограничено, може да подредите работната зона в подножието на леглото, ако спалнята е малка да сложите бюро вместо нощно шкафче. Вариант е да подредите работната зона в ъгъл или ниша или пък да интегрирате работната зона в шкаф. Хитра идея е да използвате перваза на прозореца като бюро.

Стените могат да бъдат завършени с всякакъв материал - боя, декоративна мазилка или тапет. Подовата настилка от ламинат или паркет с хубав килим ще бъде добра декорация на интериора. Обработката на прозорците е важна за зоната за спане. Изберете пердета с ненатрапчив и изчистен дизайн от лека или плътна материя, каквото предпочитате. Не правете интериора твърде цветен и избягвайте излишъка от декоративни възглавници, тъй като те ще ви разсейват от работата.

 

Изборът на мебели ще зависи от вашите лични предпочитания. Ако офис зоната е приоритетна, то съсредоточете се върху избора на удобно бюро и удобен стол, сведете декорацията до минимум. Ако зоната за спане ви е по-важна, насочете се към спалното обзавеждане. Избягвайте да блокирате спалнята с големи мебели, които ще претрупат пространството. Ако трябва да съхранявате много документи в офиса, рафт в килера или легло с чекмеджета е добра идея.

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от ATELIER HANS (@atelier_hans_paris)

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...