Как да декорираме спалнята в бяло

Белият цвят не означава скука

820

Може да мислите, че спалня, декорирана предимно в бяло би била стерилна и скучна, но реално палитрата от този светъл цвят е много богата. Бялото е идеално за спалнята - то е спокойно, свежо и пасва с всеки декоративен стил или тема. Тайната на декорирането с бяло е да добавите нещо специално. Крайният резултат е стилна и елегантна стая.

Дори цветът тук да е ограничен, не означава, че не може да постигнете онзи "уау ефект" и драматично докосване, както е в тази стая с балдахин. Но дори без него, благодарение на тапицираните табуретки и таблата, великолепния килим и хромираните нощни шкафчета, тази стая крещи "Лукс!" Вашият вкус за декора може да е по- различен, но истината е, че трябва да намерите фокусната точка – в тапетите, мебелите или аксесоарите.

Белия цвят има много нюанси, е светлосивият е един от тях, както е в тази модерна и стилна спалня. Тази стая показва съвременната страна на бялото, чрез елегантна и стилна мебелировка, изчистен дизайн и текстура.

Когато палитрата в спалнята е ограничена само до един цвят, е важно да добавите контраст с разнообразни повърхности. Тази кремава бяла спалня е пример за майсторството на съчетанието на текстурите - от бяло легло, през таблата, възглавниците и покривалото. 

Металните елементи са също вариант да внесете различно излъчване в бялата спалня. Не забравяйте обаче да използвате само един метал – в случая сребро. Включете го в лампите, в аксесоарите. Одеялото в сиво кореспондира с металните елементи и придава завършен вид на помещението.

Декорирането на спалнята в бяло не означава, че не можете да използвате друг цвят. Дори да е само във възглавницата, те ще придадат свежест и настроение. Комбинацията с картината добавя интересен елемент и баланс.

Каквото и да е вашата тема, имате нужда от шарки, дори палитрата да а е ограничена до един или два цвята. Без шарки цялата ви бяла стая изглеждаше стерилна. Обединете по цвят, мащаб или форма. 

Сподели: