Хитри идеи за спалнята, които ще ни направят по – щастливи

Събудете се с усмивка на лицето  

3512

Може би, защото прекарваме твърде много време спящи тук, но спалнята е последна стая, която се замисляме как да декорираме. И въпреки, че всеки има различен стил за обзавеждането, няколко универсални правила са определящи за положителната енергия тук.

Вижте как да обзаведете стаята така, че да се събуждате с усмивка на лице.

Успокояващ цвят стени

Мненията за подходящия цвят стени са толкова разнообразни, но като цяло общото съгласие е, че най-приятни са меките нюанси, напомнящи за природата. Повечето хора свързват зеления цвят с чувството на щастие. Друго решение за настроение? Синьо.

Подредете

Не е нужно да сте минималисти, но проучванията показват силна връзка между затрупаната среда и депресията. Няма по – добра причина да се отървете от бъркотията около вас.

Любими снимки

Вместо да украсявате нощното шкафче с кутия или аксесоар, сложете няколко вдъхновяващи за вас снимки, които ви навяват приятни спомени. Изследователи от калифорнийския университет Бъркли откриват, че гледката на такива може да има дълготраен положителен ефект.

Оправено легло

Отделете няколко минути всяка сутрин, за да оправите леглото си. Това ще ви донесе изненадващо настроение. Освен това чувството да се приберете и да видите изпънатото легло е незаменимо.

Любим аромат

Независимо дали е от свежи цветя, свещи или ароматизатор, правилният аромат може повиши настроението ви. Изследвания показват, че флоралните аромати, по-специално, повишават чувството на щастие.

Слънчева светлина

Изследване от Северозападния университет в Чикаго открива, че слънчевата светлина може да бъде мощен генератор на настроение, а също ни помага да настроим нашите циркадни ритми. Отварянето на завесите сутрин може да има дълготраен положителен ефект.

Заоблена табла

Изследователи от Медицинското училище в Харвард установяват, че заоблените форми на таблата са по-приятни спрямо ъгловите. 

Сподели: