Japandi стил в спалнята

Идеи, които ще се харесат на всеки

1904

Стилът Japandi е интересен хибрид на скандинавската и японската култури, в който скандинавската простота и умереност се съчетават с японския минимализъм.

В какъв цвят да боядисаме спалнята? Сезонът на отпуските често съвпада и с ремонтите, които предстоят вкъщи. 

Тази тенденция в дизайна е модерна през последните няколко сезона, именно заради съчетанието на северно европейската естетика на простотата и сдържаността с източната минималистична традиция. От северняците той заимства изобилие от светлина, естествено дърво с топли цветове, растения като декор. От азиатци - ниски мебели, груби, "сурови" текстури и липса на декор. Ако обичате строг, но същевременно уютен интериор, стилът Japandi е за вас.

Как да го постихнете:

Без скука в спалнятаМалка спалня? Направете я забавна

Неутрална палитра

Бяло, сиво и бежово и техните комбинации са основните цветове на стила, но без да изключва наличието на по-тъмни цветове, които ще подчертаят неутрални тонове, като тъмно синьо, теракота или земни тонове. Основното е да се поддържа цялостната хармония и да не се създават драматични контрасти, които могат да нарушат общото дзен настроение в стаята.

 

Природни елементи

Както скандинавците, така и японците са буквално обсебени от природата, стремейки се да напълнят домовете си с естествени материали и декор, доколкото е възможно. Така че японците просто няма как да не му обърнат повече внимание. В допълнение към камъни и дърво, ракита за кошници, саксии от юта и килими, растения, както живи, така и сухи цветя, са подходящи в интериора на спалнята в скандинавско-японският стил.

Минимализъм

Мотото „По-малко е повече“ е възможно най-подходящо в скандинавско-японските спални: не трябва да има нищо излишно, а само най-необходимите и функционални предмети и минимум декор.

 

Изобилие от светлина

Като се има предвид, че основната палитра в интериора на японците е неутрална, те обикновено се характеризират с изобилие от дневна светлина. И прозорецът играе ключова роля в такива спални: той трябва да бъде възможно най-открит, без плътни, тежки завеси, като се избират леки, полупрозрачни или щори (за предпочитане дървени) в японски стил .

 

Ниско легло

Характерна особеност на стила са ниските мебели. Затова и леглото в спалнята трябва да е ниско и възможно най-семпло (например на малка дървена платформа с нисък матрак). 

Как да съхраним вещите си в спалнятаАко не разполагате с достатъчно място за съхранение на вещите си, то можете да пригодите за това мебелите в спалнята
Сподели: