15 удобни легла с оригинален дизайн

Бъдете креативни  

9217

На пръв поглед може да изглежда, че леглото е най-скучната мебел, чийто дизайн не може да бъде разнообразен. Какво може да бъде интересно на хоризонтална повърхност с четири крака, върху която лежи матрак? Но не се ограничавайте с подобни мисли. В следващите снимки ще видите някои изключително креативни модели, които ще ви убедят, че удобното легло може да бъде с всякаква форма, цвят и текстура.

1. Ако гравитацията е безсилна

Такова легло при бегъл поглед към него може да изглежда съвсем обикновено. Но като се вгледате внимателно, можете да видите, че то сякаш витае над земята. Този необичаен ефект се постига поради наличието на един крак, разположен в централната част.

2. Ако искате да сте по-близо един до друг

Това легло със сигурност ще бъде оценено от онези, които искат да бъдат възможно най-близо един до друг, дори и насън.

3. Легло - люлка

Легло със заоблена долна част не може да се нарече абсолютно стабилно. Но такъв дизайн определено ще бъде оценен от всички, страдащи от безсъние.

4. Възел

Това леглото е идеално за хора, на която не искат да спят заедно, но все пак искат да са близо през нощта.

5. С еластични маншети

Еластичният, но достатъчно плътен материал, от който е направено дизайнерското легло, ви позволява да промените формата му. За да се изолирате от външния свят, можете да повдигнете реверите и като ги сгънете.

6. За любители на картофките

Почти всеки обича картофи. Но за да закупите легло под формата на пакет от любимото ви ястие, трябва да сте истински фен на него.

7. Ако ви липсва детството

Леглото за възрастни, напомнящо на люлка, ще бъде оценено от онези, които искат да върнат отминалите дни на детството.

8. Минималистичен пашкул

 

За тези, които обичат уюта. Какво по-приятно от това да спиш и да се скриеш от целия свят?

9. За любителите на животните

Легло с формата на огромна котка очевидно не е за малък апартамент. В него има достатъчно място дори за няколко души, както и за спане във всяка позиция.

10. Релаксираща геометрия

Леглото, което се състои от меки топки, ще ви позволи да се отпуснете напълноЕластичните топки приемат формата на тялото на човек, който лежи върху него.

11. Ако сте уморени

Малка поляна зад главата на леглото не само изглежда необичайно, но ви позволява да се отпуснете напълно.

12. Мида

Горната част на това легло е здраво закрепена в изправено положение и не трябва да се страхувате, че леглото внезапно ще се затвори. Но ако желаете, можете да го затворите сами.

13. От метална тел

Това дизайнерско легло, изтъкано от метална тел, ще издържи на всякакви тестове за якост. Подобен модел перфектно ще се впише в интериор, стил лофт.

14. Завръщане към природата

Леглото, направено от дървени трупи, изглежда масивно, но не грубо. Оригиналната текстура на естественото дърво, съчетана с асиметрия, създава незабравим дизайн.

15. Уютно гнездо

Гнездото е толкова уютно, че сутрешното ставане ще бъде предизвикателство. 

Сподели: