Дизайнерски трикове за по - хубава спалня

Удобство и комфорт само с няколко лесни стъпки 

1679

За повечето от нас малката спалня е голям проблем. И ако наличието на огледало, махането на някои вещи и мултифункционалните мебели са решение, то има и още няколко трика, които ще ви помогнат да увеличите съществуващата площ:

Подчертайте широчина или височина

Не всички спални са построени по същия начин. Някои имат по-високи тавани, други с по-дълги стени. Който и от двата вида да се поберат в описанието на вашата спалня, е важно да се възползвате от тези функции. Играйте с шарки, за да насочите вниманието си към височината на тавана, а не към размера на стаята.

За стените може да заложите на райета, например. Друг вариант е да помислите са спално бельо на ивици, също.

Изберете светли цветове

Тъй като по-светлите цветове отразяват светлината, препоръчително е да се възползвате. Заложете на меки пастелни тонове, на неутрални цветове или бяло. Не се страхувайте да боядисате и тавана в същия цвят, в който са и стените.

Отразете светлината

Оставете естествената светлина да се влива в стаята. Ако не искате прозорците в да са без завеси, сложете леки и ефирни такива или светли щори. Оставете ги да висят от перваз близо до тавана, защото това ще създаде илюзия за височина за стената и ширина на прозореца.

И отново, използвайте огледала. Можете да поставите огледалото до или срещу прозорец, за да отразите това, което е навън, и да добавите дълбочина в стаята .

Закачете

Колкото по – малко неща има на пода, толкова по – добре. Помислете за висящи мебели и открити рафтове. Вместо да изберете обикновено нощно шкафче, сложете плаващо.

Мащаба и функцията

Не забравяйте да измервате. Избягвайте да обемисти мебели, които заемат твърде много място, а изберете такива, които са пропорционални на мащаба на вашата спалня. Изберете двойно легло вместо свръхголямо. Работете с функционални мебели като легло с чекмеджета отдолу или странична маса с място за съхранение, за да увеличите максимално пространството.

Сподели: