9 начина да замените обемистия гардероб

9 начина да замените обемистия гардероб

Ако и вие обитавате малко жилище, най-вероятно търсите начин да направите пространството леко и ефирно. И първото нещо, за което трябва да помислите, е какво да замените масивен, свободно стоящ шкаф. Вижте няколко подходящи опции.

Спалня с гардероб под нея

И преди сме ви показвали легла, които могат да бъдат използвани като гардероб.Днешният т. нар. контейнер е дело на Di...

29/05/2016

1. Отворен шкаф

Какво ще кажете да поставите просторен гардероб без врати в една от стаите? Съдържанието му може да не се различава от обичайната затворена версия: същите чекмеджета, стойки за обувки, релси за дрехи с различна дължина, организатори и разделители за вещи. Но за разлика от традиционния гардероб, отвореният модел дава усещане за лекота и ефирност. И ако можете постоянно да поддържате ред тук, дизайнът винаги ще изглежда красив и подреден.

5 идеи за организация на гардероба

Неорганизираният гардероб е доста неприятна гледка особено рано сутрин когато бързаме за работа. А знаете ли как може...

29/06/2016

2. Аналог на "секцията"

Думата "секция" предизвиква много неприятни асоциации с масивните конструкции, характерни за миналите времена. По това време те бяха в почти всеки апартамент, заемайки по-голямата част от хола. За щастие, сега "секция" означава съвсем различен вид мебели - леки, привлекателни, функционални. Един от вариантите за конфигурация е долен модул, който съчетава функциите на стойка за телевизор и скрин, висок модул, който е мини аналог на шкаф и горен с отворени секции. Цялостната картина е ефирна, благодарение на което мебелите не претоварват стаята.

 

3. Подова закачалка

Много хора възприемат подовите закачалки като временно решение, докато няма гардероб, но ако желаете, те могат да се превърнат и в постоянна опция за съхранение. За да не създавате визуален шум и да не претоварвате дизайна, съхранявайте на закачалката само правилните дрехи за текущия сезон. Няма нужда да закачате на кука яке, което ви трябва само през есента, или риза, която носите веднъж месечно.

Недостатъкът и в същото време предимството на такава закачалка се крие именно в нейната отвореност - тя ви дисциплинира винаги да поддържате ред, а не просто да хвърляте смачкани неща и да забравяте за тях.

4. Скрин

Един от най-лесните и удобни варианти за съхранение е просторен скрин. Обикновено той стои в спалнята и там се поставят бельо, домашни дрехи и други неща. Този тип мебели има много предимства: чекмеджета, ниска височина, мобилност и т.н.

Ако обмисляте скрин като пълен заместител на гаредроба, изберете дълги модели, за да се съберат повече неща ще се поберат вътре.

5. Подиумно легло

Стая с високи тавани дава много възможности, основното е да знаете как да ги използвате правилно. Популярно решение е да повдигнете леглото с подиум, оставяйки място за съхранение отдолу. Тук могат да се поставят кутии с рядко използвани неща.

6. Ъгъл за съхранение

Кой каза, че трябва да има само една система за съхранение? По желание можете да комбинирате няколко вида, за да получите стилен и функционален кът за побиране на различни неща. Например, можете да инсталирате просторен скрин или нощно шкафче, да окачите релса отгоре и да поставите рафт за кутии със сезонни или рядко използвани предмети точно под тавана. Като допълнителни елементи можете да използвате голямо огледало на стената.

7. Композиция от рафт, стелаж и релса

Тази опция е подобна на предишната, но вместо скрин тук се използва стелаж. Мнозина го смятат за по-просторен, но трябва да сте подготвени за факта, че ще трябва постоянно да поддържате ред на отворени рафтове. Друг вариант е да сложите красиви кошници, за да не създавате визуален шум.

8. Oтворени и затворени секции

Друг интересен вариант, който идеално се вписва в почти всеки интериор е комбинацията от отворени и затворени секции. Тук основното е да поставите правилно всички елементи на композицията. Инсталирайте тесен гардероб в ъгъла на стаята и поставете релси за дрехи до него. Добре е да предвидите два реда закачалки един над друг, единият от които ще бъде за дълги неща, а вторият за къси.

9. Мини съблекалня

По отношение на удобство, практичност и функционалност тази опция се счита за най-успешната. Основното е, че в стаята има ниша или има малко свободно пространство, в което лесно може да бъде преустроено. Например, зад затворени врати може да има само една релса за дрехи и рафт отгоре за кутии, но благодарение на поставянето си в ниша, съблекалнята няма да изглежда като самостоятелен гардероб, което означава, че няма да се смачка с неговата обемност.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...