8 места, които рядко се използват за съхранение в малък апартамент

8 места, които рядко се използват за съхранение в малък апартамент

Организирането на съхранение в малък апартамент е задача със звездичка, защото подреждането на всички неща така, че да изглежда красиво и балконът да не се превърне в килер, е по-трудно, отколкото изглежда. В идеалния случай е, ако решите този проблем дори на етапа на планиране на дома си, но някои трикове могат да бъдат приложени след ремонта. Eто къде можете да съхранявате нещата, така че всичко да се окаже удобно и спретнато.

Как да съхраним вещите си в спалнята

Ако не разполагате с достатъчно място за съхранение на вещите си, то можете да пригодите за това мебелите в спалнята....

10/03/2020

Идея 1: Гардероб до тавана

По възможност не купувайте готов шкаф, а го направете по поръчка. В идеалния случай мебелите трябва да достигат до самия таван - в този случай ще използвате цялото свободно пространство с максимална полза. Няма нужда да купувате допълнителни кутии, които могат да се поставят върху шкафа. Имайте предвид, че в гардероба трябва да има поне две релси за дрехи - повечето тъкани лесно се мачкат, така че е по-добре да съхранявате дрехите на закачалки. Помислете също за наличието на рафтове за кутии за органайзери, няколко изтеглящи се кошници и, ако пространството позволява, отделение за дъска за гладене и сушилня за дрехи.

20 идейни предложения за съхранение

Независимо в колко голям дом  живеем, мястото винаги ни е малко. За да сме добре организирани, даваме доста пари...

18/04/2016

Идея 2: Цокъл

Без значение колко голям и просторен е килерът, малко вероятно е абсолютно всички неща, които сте планирали да поставите там, да се поберат в него. В този случай цокълът ще дойде на помощ. Идеален е за съхранение на обувки или например прахосмукачка робот. А в кухнята може да се използва за капаци, тави за печене, дъски за рязане и други плоски предмети, които заемат ценно място на рафтове и чекмеджета.

Идея 3: Закачалки в един и същи цвят

Изглежда, няма значение какъв цвят са закачалките в гардероба, все едно, само вие ги виждате. Те обаче влияят значително на нашето възприятие. Неподходящите закачалки създават визуален шум и провокират усещане за хаос, дори ако наскоро сте почистили.

Идея 4: Органайзери и кутии

Есента идва, което означава, че е време да започнем активно да помислим за почистване. Всички неща, които няма да са от значение, поставете в кутии. Уверете се, че имат специални прозорци с надпис, в противен случай в ще цари истински хаос.

Идея 5: Работна повърхност в кухнята

Стандартната ширина на кухненския плот е 60 см. Но всъщност остава не повече от 40 см, тъй като част от пространството близо до стената е заета от подправки, бутилки с растително масло и оцет, малки домакински уреди и други неща, които свикнали сме да държим винаги под ръка. В резултат на това на работната повърхност няма достатъчно място.

Ето защо, още на етапа на планиране, попитайте дизайнерите дали е възможно да направите плота с 20-30 сантиметра по-дълбок в условията на вашата кухня. В този случай всички необходими устройства и продукти, които ще стоят на повърхността, няма да „изядат“ използваемата площ.

Идея 6: Места над вратата и около прозореца

В малък апартамент, където всеки квадратен метър си струва, е необходимо да се обмислят всички възможни варианти за съхранение. По-конкретно – мястото около прозорците и вратите. Там можете да съхранявате например книги. По този начин ще бъде възможно да поставите цялата домашна библиотека и можете да се отървете от обемиста библиотека или рафт с чиста съвест.

Идея 7: Поставете под и над леглото

Ако спалнята има легло на крака, имате голямо пространство за маневриране. Обикновено има много свободно пространство, което при желание може да се използва за съхранение. Просто трябва да подходите към въпроса мъдро. Подгответе картонени кутии, кошници или органайзери, спретнато скрийте сезонни артикули, рядко използвани артикули или резервно спално бельо и след това ги поставете под леглото. Това е важно за поддържане на реда.

Идея 8: Ниши и вдлъбнатини в стените

Много апартаменти имат неудобни первази и кътчета. Общоприето е, че това е огромна липса на планиране, но с правилния подход подобни ниши могат да се използват добре. Например, организирайте "вътре" място за вградени мебели, уреди или обикновени рафтове. Между другото, нишите могат да бъдат направени независимо от перваза в стената. Основното нещо е стената да не е носеща, в противен случай съществува риск от повреда на конструкцията.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...