Телевизор в спалнята – за или против

Телевизор в спалнята – за или против

От десетилетия телевизията уверено заема важно място във всеки дом, включително и в спалните. Но дали не влезев редиците на антитенденциите? Дали този артикул е необходим по принцип и как да заменим традиционната „черна кутия“ в модерния интериор

7 начина да декорирате зоната около телевизора

Телевизорът е практична придобивка, но понякога не се вписва в интериора на стаята. Дори да сте си купили ултранов мо...

30/12/2015

В много домове телевизорът все още е включен почти постоянно, за фон. Някой го използва не само за гледане на телевизия, но и за достъп до различни платформи за видео и стрийминг, като игрова конзола. Той остава незаменим за много семейства, друг въпрос е къде и как най-добре да го поставите в къщата или може би дори си струва да вземете заместител?

Къде е най-добре да поставите телевизор?

20 идеи за мястото на телевизора

Почти няма дом, в който да няма телевизор. Поне по един. Това е уредът, който е сред първите неща, които купуваме ког...

15/03/2017

Ако гледането на телевизия в хола е ритуал и възможност да се съберете със семейството , то в спалнята се възприема по различен начин. Например, психолозите са убедени, че телевизията не е за там. Спалнята  е преди всичко място за почивка, тишина и уединение. Телевизорът пречи на цифровата детоксикация. Следователно, ако го няма, няма пречки за качествена почивка.

Въпросът обаче е не само необходимостта от релаксираща среда, но и самата площ на стаята. В повечето модерни апартаменти едва има достатъчно място за легло и нощни шкафчета. В този случай е по-добре да използвате спалнята само по предназначение и да изберете други части на къщата за свободното време. Най-лесният вариант е да поставите телевизор в хола.

 

Кога все още е допутим телевизор в спалнята?

Не във всички случаи си струва да изоставите телевизора в спалнята. Например, ако семейството живее в малък апартамент или използва хола за спане . Освен това тези, които имат големи семейства, също трябва да помислят за гледане на телевизия в спалнята. Колкото повече членове на семейството има, толкова по-голям е спорът кой канал или филм да гледате на споделения телевизор в хола. Тук си струва да помислите за избора на лично устройство за гледане. Ако човек рядко гледа филми, тогава може да не се нуждае и от телевизор: лаптоп или таблет ще са достатъчни.

Ако не искате обаче телевизор, но искате да гледате нещо преди лягане, помислете за лаптоп. Можете да обърнете внимание на проектора , който ще замени телевизора в спалнята. Устройството тежи малко, така че може лесно да се мести от стая в стая, а екранът, ако е необходимо, може да се сгъне и премахне (или дори да се използва като бяла стена). Основното предимство на проектора е неговата компактност. Освен това се съчетава добре с всеки стил на интериора.

 

Така че за интериор, направен в модерен стил, е по-добре да се използвавграден проекционен екран, и в неокласически интериорискрий, например, в тавана. Популярни са и ръчните проектори, които прожектират видео от телефон или таблет. Предимството на тази опция е възможността сами да регулирате диагонала на дисплея: можете да регулирате размера на проекцията чрез програмата или на панела на устройството.

Ако настоявате обаче за инсталиране на телевизор в спалнята, тогава се използват специални рамки и фронтове, за да скриете екрана , ако е необходимо. Друг вариант е да скриете телевизора в огледалото или зад картина.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...