6 цвята, които да избягвате в спалнята си

6 цвята, които да избягвате в спалнята си
Източник: unsplash.com

Вярвате или не, изборът на цвят във вашата спалня може до голяма степен да повлияе на това колко спокойни се чувствате и колко добре си почивате вечер. Според специалисти има цветове, които изобщо не са подходящи за спалнята.

Уют и комфорт в малката спалня

Предстои ви да се нанасете в малък апартамент, в който спалното помещение е също така малко? Таите ли надежда, че ще ...

22/12/2015

Черен

Освен че просто затъмнява стаята, цвят като черното ще създаде илюзията, че стаята изглежда по-малка, отколкото е в действителност. Въпреки че тъмнината може да ви помогне да заспите през нощта, тя впоследствие ще попречи на способността ви да ставате сутрин.

Неон

Винаги трябва да избягвате използването на неонови цветове като лайм и магента, тъй като те внасят енергия в спалнята. Вибрацията ще създаде пространство, което прави по-трудно да се отпуснете, което е цялата цел на една спалня.

Препоръчва се използването на по-светли нюанси на сивото и бежовото. Тези цветове са топли и помагат на тялото да се отпусне, когато дойде време за сън.

Жълто

Жълтото е силно стимулиращ цвят, тъй като най-вече свързваме яркостта със слънцето и сутрините, времето, когато сме най-бдителни. Въпреки че веселият тон може да е чудесен за деня, тези, които изберат стая с лимонов цвят, са по-склонни да изпитат трудности със заспиването през нощта.

Червен

Подобно на жълтото, червеното е поразителен цвят. Докато смелите цветове, особено червените с топли нюанси и ярко розовите, могат да изглеждат стилни, те също могат да предизвикат чувство на безпокойство или възбуда.

Тези цветове са по-подходящи за места, които насърчават активността, като фитнес зала, или топлина, като семейна стая. В спалнята това е твърде много напомняне за деня.

Тъмно кафяво

Тъмнината на цвета създава усещане за тежест и мрак. Това може да намали мотивацията за събуждане сутрин. Ако харесвате този цвят обаче, направете само една стена с него и балансирайте със светли тонове на останалите стени. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...