5 идеи за дзен настроение в спалнята

Спалнята е място релакс и почивка…и трябва да остане такова  

1569

Спалнята е мястото, в което почиваме най-пълноценно, взимамте така здравословния си сън и се възстановяваме след напрегнатия ден. Но когато е претрупана, разхвърляна и неподдържана, ефектът може да бъде с отрицателен знак.

Предлагаме ми няколко съвета за това, как да постигнте чистота и хармония в спалнята и тя да бъде мястото, което да носи спокойстие и уют.

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Кажете не на джунджуриите

Махнете всички малки шишенца от лосиони, парфюми, дезодоранти или каквото и да е друго от шкафа. Използвайте за целта обикновена пластмасова кутия и я сложете в горния рафт на гардероба.

Далече от очите, далеч от ума

Ако искате да имате лесен достъп до ваши аксесоари близо до леглото, заложете на малък шкаф. Изберете такъв, който да е в тон с обзавеждането, но да има модерно излъчване и най – важното – да бъде удобен. Ако не искате модел с вратички или чекмедже, може да заложите на такива в открити рафтове, на които да подредите ратанови кошнички.

Под леглото

Съхраняването на дрехи или аксесоари под леглото трябва да бъде само в краен случай. Това не важи за легла, които нямат чекмеджета или тип „ракла“. Ако разполагате с малко пространство, използвайте площта под леглото, но заложете на изтеглящи се контейнери.

Закачете

Сложете закачалки на вътрешната страна на вратата. Там ще може да закачите дрехите за следващия ден или някои красиви аксесоари като гердани или вратовръзки.

Мека светлина

Меката светлина в спалнята е много важна за хармонията и почивката. Затова изберете подходящи осветителни тела, които може да монтирате на стената. Това ще гарантира спокойния сън.

 

Сподели: