17 малки спални и идеи за тяхното обзавеждане

Хитри трикове за малката стая

5095

Малка спалня може да бъде светла и просторна, предлагаща стилно и удобно лично пространство за почивка.

Светлите цветове, яркото осветление и спестяващите място мебели са само част от нещата, които могат да превърнат малката спалня в красива стая. За да създадете едно релаксиращи и уютно пространство трябва да заложите на удобно и комфортно легло, да добавите личен почерк и да внесете част от предпочитания от вас стил.

И все пак, при декорацията на стаята има някои правила, които е добре да следвате, за да вземете максимума от малката стая. Пастелните светли тонове в комбинация с ярки аксесоари  ще създаде уют и топлина, а мултифункционалните мебели като табуретка с място за съхранение и масичка, която се превръща в бюро или легло с чекмеджета ще направят спалнята удобна и гъвкава за ползване.

За да не бъдем голословни обаче ви предлагаме колекция от малки спални, които Lushome споделя.

Ако изглежда скучно, бялата декорация, а може да бъде коригирана с ярки акценти или неутрални цветови тонове, бежов или сив цвят.

Те внасят живот и придават повече интерес. В комбинация със стилни тъкани и привлекателни текстури, ще създадете красива, елегантна и просторна спалня.

Доброто осветление е ключово за малката спалня и изобщо за всяка малка стая. Ако имате големи прозорци, възползвайте се максимално от тях и дайте възможност да влезе светлина. Сложете светли завеси или щори, за да спират яркото слънце, но не и светлината. Помислете и за ефектното осветление. Това може да е красив полюлей, малки нощни лампи или осветителни тела на стените. Заложете на такива, чиято светлина може да контролирате за пълен комфорт.

Огледалата за стена, стъклените стени, мебелите с огледални повърхности, прозрачните пластмасови мебели са идеални не само, за да се уголеми за визуално малкото пространство, но и за да постигнете модерен дизайн.

Хитър начин да направите стаята по – висока или по - широка е като заложите на тапети или завивки на ивици. И тук, разбира се може да играете с цветовете и нюансите, но не забравяйте са съчетаете с цялостния интериор. 

 

 

Сподели: