Фън шуй съвети, с които ще промените спалнята

За повече хармония в дома

2138

Въпреки всичките ви усилия да превърнете спалнята си светилище, все нещо ви се изплъзва и не успявате да постигнете търсената хармония. Това звучи ли ви познато? Тогава защо не опитате да приложите някои фън шуй практики, с които ще намерите баланса и спокойствието, за които мечтаете.

Вижте няколко базови идеи за постигане на спалнята на вашите мечти.

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Не слагайте нищо под леглото

Нито един предмет дори. Всеки елемент има собствена енергия, така че колкото повече неща се натрупват под леглото (дори това да е допълнително легло!), толкова по-малко пространство има, през което енергията да преминава, докато спите. Може да изглежда трудна задача, особено ако живеете на малко място, но според експертите това е много важно и ще подобри съня ви.

Почистете и подредете

Първата стъпка към създаването на спокойна и релаксираща среда е да се уверите, че стаята е чиста и подредена. Почистете основно - махнете всичко от гардероба си, минете с прахосмукачака под леглото и се отървете от нещата, които не обичате.

Не живейте в миналото

Ако в стаята ви има неща, които не харесвате, просто ги махнете. Поддържането на вещи по задължението или нежелание може да се откаже проблем. Тези неща взимат от енергията ви и ви карат да се чувствате уморено.

Мислете практично

Създайте си удобна и практична стая. Задайте си въпроси като: Има ли достатъчно място от всяка страна на леглото, дори ако само един човек спи в него? Леглото достатъчно високо ли е, за да слизате и да се качвате на него? Удобно ли е? Харесва ли ви как изглежда?

Не забравяйте таблата

Главата трябва да бъде защитена от стената, така че е важно да имате табла. Дори ако това е само някаква тъкан, тя е задължителен елемент и ни кара да се чувстваме защитени, когато спим.

Оправете всичко, което е счупено

Всичко счупено носи негативна енергия, затова отделете време и го ремонтирайте – от пантите на вратата на гардероба до будилника.

Не забравяйте за димери за светлината

Много е важно да можете да контролирате нивото на светлината във вашата спалня. Осветлението оказва ефект върху нашите настроения и енергия, затова купете няколко различни видове крушки и ги изпробвайте.

Не закачайте много огледала

Ако държите да имате огледала в спалнята, избягвайте да ги окачите срещу леглото или прозореца, защото те отразяват енергията и светлината.

Не пренебрегвайте комфорта

Комфортът е ключов елемент за качествената почивка. Колкото по-добре почивате през нощта, толкова по-спокоен ще бъде  денят ви. Обърнете внимание на леглото си. Ако не е удобно, инвестирайте в най-удобното, което можете да си позволите.

Сподели: