Фън шуй съвети, с които ще промените спалнята

За повече хармония в дома

2247

Въпреки всичките ви усилия да превърнете спалнята си светилище, все нещо ви се изплъзва и не успявате да постигнете търсената хармония. Това звучи ли ви познато? Тогава защо не опитате да приложите някои фън шуй практики, с които ще намерите баланса и спокойствието, за които мечтаете.

Вижте няколко базови идеи за постигане на спалнята на вашите мечти.

Не слагайте нищо под леглото

Нито един предмет дори. Всеки елемент има собствена енергия, така че колкото повече неща се натрупват под леглото (дори това да е допълнително легло!), толкова по-малко пространство има, през което енергията да преминава, докато спите. Може да изглежда трудна задача, особено ако живеете на малко място, но според експертите това е много важно и ще подобри съня ви.

Почистете и подредете

Първата стъпка към създаването на спокойна и релаксираща среда е да се уверите, че стаята е чиста и подредена. Почистете основно - махнете всичко от гардероба си, минете с прахосмукачака под леглото и се отървете от нещата, които не обичате.

Не живейте в миналото

Ако в стаята ви има неща, които не харесвате, просто ги махнете. Поддържането на вещи по задължението или нежелание може да се откаже проблем. Тези неща взимат от енергията ви и ви карат да се чувствате уморено.

Мислете практично

Създайте си удобна и практична стая. Задайте си въпроси като: Има ли достатъчно място от всяка страна на леглото, дори ако само един човек спи в него? Леглото достатъчно високо ли е, за да слизате и да се качвате на него? Удобно ли е? Харесва ли ви как изглежда?

Не забравяйте таблата

Главата трябва да бъде защитена от стената, така че е важно да имате табла. Дори ако това е само някаква тъкан, тя е задължителен елемент и ни кара да се чувстваме защитени, когато спим.

Оправете всичко, което е счупено

Всичко счупено носи негативна енергия, затова отделете време и го ремонтирайте – от пантите на вратата на гардероба до будилника.

Не забравяйте за димери за светлината

Много е важно да можете да контролирате нивото на светлината във вашата спалня. Осветлението оказва ефект върху нашите настроения и енергия, затова купете няколко различни видове крушки и ги изпробвайте.

Не закачайте много огледала

Ако държите да имате огледала в спалнята, избягвайте да ги окачите срещу леглото или прозореца, защото те отразяват енергията и светлината.

Не пренебрегвайте комфорта

Комфортът е ключов елемент за качествената почивка. Колкото по-добре почивате през нощта, толкова по-спокоен ще бъде  денят ви. Обърнете внимание на леглото си. Ако не е удобно, инвестирайте в най-удобното, което можете да си позволите.

Сподели: