За да бъдат дървените мебели като нови

За да бъдат дървените мебели като нови

Има причина дървените мебели да са символ на устойчивост, класа, качество, стил. Те не само са издръжливи, но и една добре изработената мебел е класика и може да бъде непреходна част от дома. За да може тези мебели да ви служат дълго време обаче, трябва да се научите да ги поддържате и почиствате по правилния начин. Без значение дали да от тъмно или светло дърво, дали имат матов или лъскав финиш, не пренебрегвайте правилната грижа за вашите дървени мебели, съветват експерти.

Как да поддържаме дървения под?

Правило 1: Обувките вън Веднага след като влезете в къщи свалете обувките. Това е много лесно и просто и ще си спест...

07/03/2016

Грижата за дървените мебели може да изглежда лесна и непретенциозна задача, но ви съветваме да обърнете внимание и да попитате производителя или продавача за най – правилните начини за поддръжката им.

Вижте тези хитри приложения на дървения стол у дома

Има мебели, които са много семли, заобиколени сме с тях, използваме ги в ежедневието си, но не знаем колко много друг...

01/07/2016

Най – малкото, защото всяко покритие изисква специфичен подход, а освен прах ще се наложи да почиствате петна, разлети течности, мазнини дори.

На пазара може да намерите изключително разнообразие от различни препарати, които често обещават дори магически резултати. Няма по – хубаво средство обаче от естествените препарати. А за да спестите, може да си направите такъв и сами, въпрос на избор.

И все пак, какъв е правилният начин да почистите мебелите. Нуждаете се от:

Кърпа от микрофибър

Безцветен препарат за чинии

Уайт спирт (разредител без мирис)

Вакса за мебели (по избор)

Какво да правите:

Започнете със забърсване на дървените мебели с леко влажна кърпа от микрофибър, за да отстраните праха и мръсотията. Никога не използвайте мокра кърпа, веднага попийте със суха, ако сте прекалили с водата.

Ако по мебелите има някакви лепкави петна, добавете капка сапун на кърпата от микрофибър и тествайте малка, невидима част, за да се уверите, че покритието няма да пострада. Забършете със суха кърпа.

В по-екстремни ситуации използвайте минерален разредител.

За бляскав финиш нанесете малко вакса. Оставете за няколко минути и след това забършете.

Забележка: Този метод за почистване е добре да правите поне веднъж в месеца, а не при всяко почистване, разбира се. Грижете се за вашите дървени мебели и те ще ви радват с блясъка и красотата си дълго време.

Идеи за обзавеждане с дървени палети в градината

Дворът е място, което винаги е готова арена за парти, забавления, приятна семейна вечеря или почивка. И разбира се, и...

05/10/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...