Как да поддържаме дървения под?

Как да поддържаме дървения под?

Правило 1: Обувките вън

Веднага след като влезете в къщи свалете обувките. Това е много лесно и просто и ще си спестите някоя и друга драскотина. Мръсотията и песъчинките са абразивни и тези на пръв поглед фини частици драскат повърхността.  Това ни води към правило номер 2.

Правило 2: Често пускайте прахосмукачката

Нищо не почиства мръсотията и фините боклучета от дървения под по – добре от една мощна прахосмукачка. Най-добре е да използвате модел, който разполага със специална овална четка за дърво, но ако не разполагате с такава, изключете движението на обикновената четка, за да не нараните пода.

Правило 3: Пазете от разливане и надраскване

На всеки се случва да разлее нещо на пода, но не оставяйте петното да изсъхне, защото привлича мръсотия. Попийте веднага с абсорбираща кърпа. След това с влажна салфетка махнете мръсотията и завършете със суха кърпа. Ако видите някое петно, може да полирате със стар чорап. За да отстраните по-голямо петно просто разтъркайте с малко сода и влажна салфетка, след което подсушете.

Правило 4: Не прекалявайте с мокрото почистване

Ако следвате правило 1 и правило 3 най-вероятно не се нуждаете това. Мокрото почистване не е препоръчително за дървения под. За да освежите повърхността напръскайте част от пода със специален препарат и изчистете с микрофибърен моп, след това повторете на друг участък.  

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...