Това са 10-те най-важни стила при обзавеждането на дома (част 2)

Това са 10-те най-важни стила при обзавеждането на дома (част 2)

Без значение  от повода – основен или освежаващ ремонт, коренна промяна на дома или само козметична намеса, винаги е хубаво да следваме някакъв стил. И ако досега сте се лутали между много, ето кои са най-добрите, за да заимствате от тях.

Вече ви запознахме със скандинавския стил, сега идва ред на Japandi.

Тихо и естествено: стилът Japandi

Както подсказва името, тенденцията за живеене Japandi е комбинация от японски и скандинавски дизайнерски елементи. В Japandi се смесват две култури, които въпреки голямото разстояние имат едно важно общо нещо: силна връзка с природата. Когато става въпрос за обзавеждане, тази специална връзка се отразява преди всичко в използването на материали, така че при Japandi фокусът е върху естествени суровини като камък, хартия или дърво. Разликата с чистия скандинавски вид обаче е, че в дома, особено когато става въпрос за дърво, могат да се използват по-тъмни видове.

Тъй като цяло японското влияние позволява по-щедро използване на тонове като черно, тъмно зелено, теракот или патладжан. Друга модификация е съобразяването с учението на Фън Шуй, което води началото си от Китай, но често се взема предвид и от японците, когато обзавеждат домовете си. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...