Топ 5 грешки в интериорния дизайн

Как да ги избегнете  

5876

Грешка # 1: Цветът на стените е твърде ярък

Цветовата схема на интериора влияе най-много на атмосферата. Често е трудно да се вземе решение за цветът и много хора се изкушават дали да не добавят някакъв ярък цвят - неоново синьо, оранжево, жълто, аквамарин или друг ярък цвят. Такива богати цветове обаче са много уморителни и трудни за съчетаване с мебели и аксесоари. Така че, за да създадете вечен интериор, заложете на по-семпли нюанси. Обърнете внимание на палитрата от бежови и земни тонове  - това е тенденцията от 2021 година!

 

Грешка # 2: Неподходящи завеси

Понякога едно малко нещо като завеси може напълно да промени възприятието за пространство. Когато декорирате прозорец, обърнете внимание на местоположението и дължината на завесите: те трябва да се закачат възможно най-високо и да докосват пода. Твърде късите завеси ще изглеждат така, сякаш нямат достатъчно плат и целият интериор ще изглежда „евтин“. Дайте предимство на естествените материали и нюанси, които резонират с цвета на мебелите или предметите на декора.

 

Грешка # 3: Неправилно планирано осветление

Осветлението е най-важният компонент на всеки интериор. Използвайки множество източници на светлина, можете лесно да зонирате пространство или да създадете желаната атмосфера. Закачете лампа над дивана, добавете подова лампа към фотьойла, поставете висящи лампи над масата за хранене или бара, поставете лампа на масата върху конзолата или скрина. Това дава мека, разсеяна светлина, която прави всяка стая идеалното място за отдих.

 

Грешка # 4: Липса на комфорт

Аксесоарите придават на интериора специален характер. За да създадете топла домашна обстановка, използвайте текстил - възглавници, одеяла или пухкави килими - и декорирайте предмети със заоблени силуети и меки линии.

 

Грешка # 5: Следване на тенденциите

Тенденциите са склонни да се променят, така че да харчите цяло състояние за модерни мебели с необичаен дизайн не е добра идея. Дайте предимство на лаконични модели, изработени от естествени материали, които ще останат актуални за дълго време. Освен това не забравяйте за емблематичните дизайнерски предмети.

 

Сподели: