Тези пет неща не трябва да се перат с омекотител

Тези пет неща не трябва да се перат с омекотител

Омекотител за пране прави прането по-меко и му придава приятен аромат, но в някои случаи трябва да се избягва. Експертите съветват преди да пуснете пералнята, да провери дали има артикули от този списък в барабана

5 употреби на белината извън прането

Търсите домашно почистващо средство, което да е универсално и да не ви струва куп пари? Вземете белина. Ако смятате, ...

22/06/2018

Копринени дрехи и спално бельо

С рокли, ризи и поли от естествена коприна трябва да се работи много внимателно. Те могат да се перат в машината, но само в деликатен режим, като предварително сте сгънали нещата в специална мрежеста торба. Също така, когато перете коприна, не можете да използвате омекотители- те могат да оставят петна върху тъканта, от които след това е много трудно да се отървете.

Често срещани грешки, които правим с прането

Прането е едно от най – лесните домакински задължение. Особени днес, при наличието на пералня и сушилня във все...

25/11/2018

Хавлиени кърпи

Колкото и да е странно, но именно поради честото използване на омекотителя хавлиите миришат на влага. Факт е, че повърхностноактивните вещества, които са част от него, обгръщат влакната на хавлиената кърпа и тя абсорбира влагата по-трудно, съхне по-дълго и в крайна сметка започват да мирише неприятно.

 

Микрофибър

По същата причина микрофибърните кърпи не могат да се перат с омекотител, защото оставя невидим филм върху тъканта и тя губи основните си свойства - събира прах и вода добре и бързо изсъхва.

Тъкани със защитни импрегнации

Дъждобрани и ветровки не се страхуват от сурови климатични условия, но изобщо не понасят пране с омекотител, защото той значително намалява активността на защитните импрегнации.

 

Дрехи с еластан

Противопоказани са и дрехи с голямо количество еластан в състава на омекотителя. След пране, йога клин или спортен сутиен няма да могат да се разтягат във всички посоки и няма да стоят толкова добре, колкото преди.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...