5 употреби на белината извън прането

5 употреби на белината извън прането

Търсите домашно почистващо средство, което да е универсално и да не ви струва куп пари? Вземете белина. Ако смятате, че този продукт има място само за прането, грешите. Защото се оказва, че белината има доста приложения и дори може да съперничи на оцета. А най – хубавото е, че тя дезинфекцира и може да убие 99,9% от микробите и бактериите.

Вижте какви приложения има белината, които може да използвате у дома:

1. Стерилизирайте любимите предмети

Преди да я използвате обаче, се уверете, че вещите, които ще дезинфекцирате са водоустойчиви. Разтворете ¾ чаша белина в 2 л. вода и малко веро. Накиснете вещите, оставете за известно време и след това изплакнете. Оставете да изсъхне на слънце.

2. За стъклените съдове

Върнете блясъка на стъклените съдове, като добавите към сапунената вода малко белина. Не забравяйте да изплакнете добре, за да отмиете химически остатъци.

3. Дезинфекцирайте кофите за боклук

Изплакнете кофата и я накиснете в разтвор 2 към 1. Ако има по – твърди частици боклук, махнете ги с твърда четка. Изплакнете  и оставете да изсъхне.

4. Удължете живота на отрязаните цветя

Вярвате или не, но прясно отрязаните цветя ще останат свежи повече, ако добавите 1/4 чаена лъжичка белина на 1 литър вода. Този трик също така предпазва водата от помътняване и потиска растежа на бактериите.

5. Почистете градинските инструменти

За да не се разпространяват градински болести, следващия път, когато използвате градинските инструменти, ги стерилизирайте, като ги измиете с 1/2 чаша белина в 1 литър вода. За да не се образува ръжда, натрийте ги след като изсъхнат с минерално масло.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...