Шест неща, които може да увредят ламинирания под

И няколко грешки, които правим при почистването му  

1383

Ламинираният под е сред най – предпочитаните подови настилки за дома. Освен, че е много красив, благодарение на богатия избор на цветове и модели, той е сравнително евтин и притежава шумоизолационни качества.

Съвети за почистване на ламинатаКакво да правим и какво не

Дали обаче се грижим достатъчно и правилно за нашия ламиниран под? Ето няколко грешки, които правим и как да ги коригираме?

Миете с твърде много вода 

8 причини да изберете ламинат за домаЕкологичен, бюджетен и красив

За да се почисти мръсния под, се нуждаете от вода. Проблемът с ламинираните подове е, че ако твърде много вода се просмуче в пукнатините между дъските, може да причини необратимо подуване и повреда. Използвайте влажна кърпа, а след това минете със сух моп за блясък. Ако има по – замърсена област, почистете със спрей и микрофибърна кърпа.

Използвате неправилни почистващи средства 

Изкушаващо е да вземете бутилката с препарат, която обещава да направи пода ви блестящ. Но многото почистващи препарати могат да променят вида на ламината, особено ако слагате повече от него и той не се измива добре. Просто следвайте инструкциите, които са написани на препарата за ламинат.

Не минавате с прахосмукачка или метла

За да се почисти ламинатът, трябва да бъде не само редовно забърсван, но и да мете. Често по пода остават малки твърди частици, които драскат и развалят вида му.

Не взимате предпазни мерки за мебелите

Мебелите могат лесно да увредят пода, особено ако се местят често. Взмете мерки навреме и сложете меки подложки на крачетата им, за да предпазите ламината.

Слагате саксии с растения 

Нищо лошо няма в това, да сложите саксия с някакво растение, но внимавайте когато поливате, защото може да разлеете вода. Най – добрият вариант е да сложите подложка, която да предпазва пода.

Слънчевата светлина 

Слънчевите лъчи могат да доведат до избледняване на определени част и на вашия ламиниран паркет. Използвайте щори или завеси за предпазване на пода, но и на мебелите.

Спиращи дъха идеи за подаБихте ли сложили стъклен под у дома?  
Сподели: