С какво да измия, ако нямам препарат?

С какво да измия, ако нямам препарат?

Вече е краят на дългия ден е и миялната машина е заредена. Отваряте шкафа, за да извадите препарат, но се оказва, че нямате. Какво да правим сега? Не скате да вадите и да миете на ръка. Или да оставие всичко за утре.

13 неща, които не трябва да миете в миялна машина

Без съмнение съдомиялната е изключително удобен уред за всяка домакиня. Истината обаче е, че не всичко може да бъде и...

06/07/2016

За щастие, има по-добро решение. Можете да използвате някои обикновени домакински продукти, които най-вероятно имате под ръка като заместител на препарата за съдомиялна машина.

 

Нов начин за миене на съдове

Миенето на съдове на ръка може да бъде много досадно и времеемко, затова Чен Левин създаде малка съдомиялна машина, з...

26/08/2015

Тези продукти ще направят съдовете чисти, но имайте предвид, че те не осигуряват същото нивото на чистота, както истинския препарат. 

Сода за хляб

Известна с нежните си абразивни качества, содата за хляб (натриев бикарбонат) е добро почистващо средство и помага за редуциране на миризмите. Напълнете отделението с чаша сода за хляб и пуснете обикновен цикъл на почистване. 

Бял оцет
Киселината от дестилирания бял оцет ще премахне всички мазни остатъци по чиниите. Напълнете купа с половин чаша оцет и я поставете върху горния рафт. 

Боракс
Естествен минерален елемент, боракс е съставка в много търговски почистващи препарати за съдомиялни машини. Просто напълнете чашата с боракс на прах.

Сода за пране
Пералната сода (натриев карбонат) е отличен почистващ препарат и е подходящ за твърда вода. 

Лимонов сок
Подобно на оцета, лимоновият сок съдържа лека киселина, която ще премахне мазнините върху чиниите. Използвайте половината чаша сок точно както оцета. 

Продукти, които никога не трябва да използвате в съдомиялна машина
- Течност за миене на съдове
- Течен, прахообразен прах за пране
- Душ-гел
- Шампоан
- Домакински почистващи препарати

 

8 ефективни тактики за миене на съдове

Нека си го признаем  – миенето на съдовете е едно от най-мразените домакински задължения. Често се оказва ...

03/01/2018
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...