Погледете на гарсониерата по нов начин

Актуални идеи за подреждането и аранжирането й  

1052

Много хора – сами или семейства, живеят с малки жилища, тип гарсониера. Няма да се лъжем, че тук квадратните метри са дефицит, а за широки и просторни стаи дори не може да си помислим. Но в свят на големи възможности и модерни технологии, дори и малкото жилищно пространство може да бъде приведено в правилната му форма, а от няколко десетки квадратни метра да направим истински оазис на комфорта и красотата. 

15 от най-красивите гарсониериМоже ли домът ни да е стилен и дори луксозен, ако имаме само едно помещение?

1. Планиране и създаване на комфортна атмосфера

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

10 стилни кухненски бокса с оптимален дизайн И една стена може да бъде кухня  

 

При положение, че нямаме изобилие от квадратни метра, просторни стаи и широки коридори, помислете за комбинация на някоя от стаите с кухнята или спалнята. Разделянето на пространството  може да бъде с гардероб, секция, параван, секция с телевизор, който да се завърта.

Тази опция е идеална за модерни млади семейства, които искат да прекарват времето си с приятели, докато гледат телевизионни предавания, но и да имат достатъчно площ да приготвят вечеря в комфортна кухня.

2. А децата?

Ако има детска стая в жилището ви, оставете я самостоятелна. Това, на което трябва да обърнете внимание са светлите стени, леките и мобилни мебели, многофункционалните елементи. Така ще спестите място и ще направите малката стая възможно най-удобна и уютна.

3. Цветово решение и декор

За да създадете уютна и комфортна обстановка, заложете както на класически цветове и нюанси, така и на смели цветни решения под формата на ярки акценти върху детайлите - мебели или аксесоари.

4. Кухнята

 

За тези, които не искат да комбинират кухнята със стаята, но я оставете така, както е, вземете под внимание няколко съвета:

1. Изберете практични и многофункционални мебели;

2. Използвайте класическата цветова палитра, разреждайки обичайните светли цветове и нюанси с ярки елементи;

3. Създайте максимален комфорт и уют с помощта на дребни неща под формата на модерни дъски, кърпи, кутии.

5. Банята

За съжаление, банята в гарсониерата не може да се похвали с много широки пространства, но това не е причина за отчаяние. Днес може да избирате измежду много решения – малки вани или мивка – конзола, тоалетна с вградено казанче….Заложете на светли тонове, а цветът нека да идва от аксесоарите.

Коридори в минималистичен стилИзключително въздействие от първата крачка в дома
Сподели: