12 неща, които само професионалистите по почистване знаят

Най-добрите си съвети за упорити петна в къщата  

2312

Капка зехтин

Най-добрите съвети за почистване от бабаПравила, които са издържали изпитанията на времето  

Има ли отпечатъци от пръсти по целия хладилник, които ви подлудяват? Само с капка масло (зехтин или дори бебешко олио) върху домакинска хартия ще направи уредът са засияе. 

Трикове за бързо почистванеХитри начини да премахнете досадните петна

Бяла креда

Винаги имайте под ръка парче бял тебешир или креда. Ако по блузата се появи мазно петно – от олио, дресинг или масло, само натрошете малко отгоре. Оставете за 10 минути и изперете.

Парна машина

Ако в дома ви има някой, който страда от алергии, не е добра идея да използвате химикали за почистване. Инвестирайте в уред, който чисти на принципа на парата. Така ще елиминирате всички микроби, без химия.

Нишесте

Лъжичка нишесте, малко бял оцет и вода, и имате перфектния препарат за миене на стъклени съдове.

Бял оцет

Петната от вода и калк са трудни за премахване. С малко оцет ще решите проблема. Навлажнете парче плат и напоете с оцет, завържете около крана и оставете да престои за една нощ.

Голяма торбичка с цип

Ако имате спортна екипировка или дреха, която не може или нямате време да перете, сложете в голям пластмасов плик и приберете във фризера за една нощ. Миризмата е от бактерии, а студеният въздух убива бактериите и елиминира аромата.

 

Пемза

С мокра пемза по естествен път ще премахне петната по тоалетната или санитарията. Само се уврете, че е добре намокрена, за да не надраскате повърхностите.

Хитри трикове за почистване, които правят дома ни сияещЧистият дом е щастлив дом  
Сподели: