Почистване на дървения под

Почистване на дървения под

Дървеният под е истинско богатство за дома и изключителен детайл към всяка стая. За да бъде обаче в перфектен вид, той се нуждае от ежедневна поддръжка, а на определен период от време и от лакиране или полиране. Освен това трябва много да внимавате с какъв препарат почиствате, дали използвате правилните методи, да следите за появата на петна.

4 правила за хубавия дървен под

Всеки смята, че дървените подове са деликатни и изискват специална поддръжка, което не е далече от истината. Всъщност...

07/10/2017

Ако имате дървен под от по – тъмно дърво, има един много лесен начин за направа на препарат, с който може да почиствате един или два пъти в седмицата. Решението се крие във вашия шкаф и се казва черен чай ! Танините в чая добавят лек оттенък и извличат естествените топли тонове на дървото, като същевременно предотвратяват появата на микроби.

Как да защитим дървените повърхности у дома

Дървесината като материал: Дървесината е природен материал, съставен преди всичко от целулоза, хемицелулоза и лигнин....

08/10/2015

 

За да направите свой собствен препарат за пода, следвайте няколко прости стъпки:

От какво имате нужда:

2 литра вода

8 торбички с черен чай

кофа

моп

парцал

Какво да направите:

На първо място почистете старателно  пода – изметете или минете с прахосмукачка, за да премахнете прах и дребни частици.

Сварете около 2 л. вода в голяма тенджера, сложете 8-10 торбички черен чай и оставете за 10-15 минути. Оставете чаят да изстине.

След като сместа се охлади, натопете парцала в разтвора и го изстискайте добре, след което тествайте малка площ на пода. Ако видите, че действа добре, продължете да и с останалата част от пространството.

Минете внимателно навсякъде, като имате предвид, че чаят ще остави лек оттенък и ще прикрие недостатъците.

След това минете със суха кърпа или сух моп. Ако желаете на сутринта може да полирате!

Как да поддържаме дървения под?

Правило 1: Обувките вън Веднага след като влезете в къщи свалете обувките. Това е много лесно и просто и ще си спест...

07/03/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...