10 начина да използвате самозалепващо фолио у дома

Преобразете старите мебели 

2250

Декорация със самозалепващо се фолио или остатъци от тапети решава толкова много дизайнерски проблеми. Искате да промените малък кът, но нямате бюджет? Или скринът е поиздраскан, но не ви се иска да го сменяте? А може би в кухнята се нуждаете от малко освежаване? Тук на помощ идва фолиото, което може да залепите и само за няколко минути да придадете нова визия на мебелите.

Изненадващи приложения на опаковачното фолиоТркове за по - лесна работа в домакинството

Ето няколко идеи, които може да ви бъдат от ползва, ако ви предстои ремонт.

Преобразете рафтовете

5 неща, които може да промените със самозалепващо се фолиоОсвен обичайните шкафове и чекмеджета, разбира се  

Когато рафтът за книги или отвореният рафт се нуждаят от малко промяна, подлепете гърба с фолио или остатъци от тапети. Това може да подобри съществуващата цветова схема или да зададе тон за нова.

Подчертайте архитектурен детайл

Ако у дома имате наклонен покрив или интересен елемент, който се губи, подчертайте го с помощта на контрастиращо фолио. Това ще даде лично излъчване и характер на стаята.

Сложете в рамка

Не е необходимо да покривате цялата стена, за да направите фокусна точка. И не е нужно да инвестирате в скъпоструващи произведения на изкуството. Вместо това поставете остатък от тапет в рамка и закачете.

Нови уреди?

Кой би предположил, че обикновеният хладилник може да изглежда като стилно произведение на изкуството? В тази кухня, стените са подчертани в лъскав, стъклен тюркоазен нюанс, а хладилникът, облепен с хартия в розово и синьо е стилно допълнение.

Покрийте плота 

Говорейки за гениални кухненски трикове, вместо да започвате ремонт в кухнята, покрийте плотовете с фолио, имитиращо луксозен материал. Ако е отпечатано на винил, то ще изглежда и лъскав, точно като истински мрамор.

Направете шаблони

Вместо да покриете стената в хола в тапети по традиционния начин (от пода до тавана), за да създадете интерес може да изрежете парчета от тапет и да направите уникални шаблони.

Нова визия на стълбите

Защо да имаме обикновени стълби, когато можете да имате уникални стълбища? Просто залепете различни модели върху всяко стъпало, но внимавайте да кореспондират.

Оживете шкафа

Само защото стоят затворени, не означава, че трябва да пренебрегвате шкафовете. Хартия в задната част добавя визуален интерес, а ако изберете контрастен модел ефектът ще бъде още по – голям.

Направете произведение на изкуството

Парче шперплат в интересна форма (в случая облак), облепено с фолио се превръща в произведение  на изкуството. Толкова креативно и запомнящо се.

Защитете чекмеджетата

Облепете страниците на чекмеджетата, за да ги предпазите от издраскване, а за по – цветен и весел мотив на скрина.

9 приложения на домакинското фолио Много повече от това да опаковате храна
Сподели: