4 правила за хубавия дървен под

4 правила за хубавия дървен под

Всеки смята, че дървените подове са деликатни и изискват специална поддръжка, което не е далече от истината. Всъщност основното е, че те се нуждаят от постоянна и целенасочена грижа, но ако въведете няколко правила и придобиете навици за почистването  му, дълго време ще се радвате на красива и блестяща повърхност.

Правило # 1: Без обувки

Има много хора, които просто не събуват обувките си, влизайки у дома. За някои това може да звучи абсурдно, но за други това е напълно естествено. Имайте предвид обаче, че всяко влизане означава и нанасяне на много мръсотия и прах. Освен това с обувките донасяме малки камъчета, които са абразив и водят до появата на драскотини на пода. 

Правило #2: Почиствайте често с прахосмукачка

 

Нищо не премахва мръсотията и фините частици от процепите на дървения под колкото хубавата прахосмукачка. Най-добрият вариант е да използвате четка, но внимавайте тя да е с мек косъм.

Правило # 3: Веднага махнете петното ако разлеете нещо

Няма нищо страшно ако разлеете нещо на дървения под. Всичко, което трябва да направите е да подсушите веднага с абсорбираща кърпа. След това с влажна хартиена кърпа премахнете остатъците и подсушете. Ако забележите упорито петно, разтрийте с малко сода за хляб и влажна кърпа. След това подсушете.

Правило #4: Внимание с мопа

Ако следвате от правило # 1 до # 3, може да не се нуждаете от това правило. Но ако мокрото почистване е необходимо, най-лошото, което можете да направите, е да чистите с много вода. Използвайте само продукт, специално създаден за обработени дървени подове. Напръскайте със спрей и минете с микрофибърен моп. 

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...