Как да се отървете от хлебарки веднъж завинаги

Спечелете борбата с насекомите

3320

Всеки, който има или е имал хлебарки в дома си знае колко упорити са тези малки буболечки. А тяхното унищожение е едва ли не невъзможно. Преди да се заемете с тази толкова трудна задача, на първо място изяснете причината за появата им. Когато знаете първоизточника на проблема, унищожението им ще бъде значително по – лесно.

Няколко трика, за да се справите с хлебаркитеПодръчни средства, които са много ефективни  

1. Хигиена

Това е най-честата причина за появата на хлебарки и се отнася на първо място за кухнята, където често пада храна на пода или оставяме открити продукти на плота. На първо време почистете, забършете и махнете всички незатворени пакети. Редовно мийте пода и изхвърляйте всичко, което знаете, че няма да консумирате.

5 неща, които трябва да почиствате, за да няма микроби в дома ви И за да бъдат всички здрави

2. Висока влажност

Колкото и да е странно, за хлебарки присъствието на хранителни остатъци в кухнята не е толкова критично, колкото присъствието на вода. Проучванията показват, че хлебарките могат да се справят без храна в продължение на месец, но без вода - не повече от седмица.

Ако забележите теч, веднага го отстранете.

3. Пукнатини

Чудесен начин хлебарки да влязат в стаята е преминаването им през пукнатините на стените.

Замажете всички възможни места, през които те могат да минат.

Започваме борбата срещу хлебарки

Елиминирането на причините за появата на хлебарки не означава победа над тях. Затова е време да започнете операцията „Ликвидация“.

Ето няколко начина това да стане:

1. Капани

Тях може да купите от всеки магазин, но имайте предвид, че са ефикасни само ако напастниците са малко на брой. Основното предимство на капаните, за разлика от препаратите, е тяхната екологичност.

2. Химикали

Въпреки ефективността им, трябва да знаете, че химикалите са опасни не само за насекомите, но и за хората.

Добър начин за борба с хлебарки са лекарствата, съдържащи фипронил. Хлебарка, заразена с тази отрова, заразява други хлебарки, включително потомство, което е много важно.

Отлична и най-важното, безопасна за хората, е борната киселина. Може да се използва в чист вид, под формата на прах, разпръснат на места с висока концентрация на хлебарки. Може да се използва като хранителна добавка в стръвта.

Добре доказано средство е Дохлокс. Той е много удобен за употреба - в специална спринцовка под формата на гел и е много отровен.

Към химичните средсва може да се добавят и амоняк, технически спирт, терпентин, керосин. Достатъчно е да забършете повърхностите с някое от тези вещества и хлебарките ще избягат. Подове, измити с вода, смесена с чаена лъжичка амоняк, със сигурност ще изгонят тези насекоми.

3. Биологичен вариант

Този метод не е толкова радикален като химическия и изисква известно време.

Хлебарките по същество са много любопитни. Можете да използвате това, като сложите за тях нещо ядливо, но смесено с отрова. Борната киселина е отлично средство за това.Тя е безопасна за хора и домашни любимци, но причинява мъчителни болки при хлебарка. И ако след време не умре, със сигурност ще избяга от кухнята ви.

В заключение

Когато използвате химикали, не забравяйте за вашите деца и домашни любимци.

Борната киселина трябва да се използва периодично, няколко пъти.

 Бъдете внимателни!

7 начина да се отървете от насекомите в дома Като използвате тези естествени техники  
Сподели: