5 неща, които трябва да почиствате, за да няма микроби в дома ви

И за да бъдат всички здрави

1187

С настъпването на топлите дни, наред със слънцето, повечето часове навън и партитата, не трябва да забравяме и за летните вируси, които ни дебнат. Дори и да не мислим за тях, те могат да се окажат причина за провалена почивка и да ни повалят на легло за дни наред.

И ако вече има някой болен у дома, се налага да вземем по – сериозни мерки, за да почистим дома си от микробите, особено в горещите дни, когато се развиват по – лесно. Освен честото миене на ръцете, проветряване и дезинфекциране на повърхностите последователно, трябва да обърнете внимание на няколко домакински вещи, които са причина за разпространението на микроби. Вижте кои са те:

 Дистанционните

Точно както нашите телефони, дистанционните управления са легло за бактерии, най- вече защото се пипат от всеки. Затова, за да предпазите семейството, забършете ги с дезинфекцираща кърпа поне веднъж седмично.

Дръжките на вратите

Замисляли ли сте се колко пъти докосвате дръжките? А кога ги чистихте за последно? Затова просто ги забърсвайте с дезинфекционен препарат, за да предпазите предаването на вируси и микроби.

Работното място

Без значение у дома или в офиса, всеки ден почиствайте работното си място. Освен че работите там, често се храним, а това е най – лесният начин да пренесем вируса.

Кърпи и хавлии

Ако болният си забърсва ръцете или лицето, а след него и останалите членове на семейството, какво става? Предава вирусите. Освен това влажната среда осигурява много добра почва за развитие на вирусите.

Крановете

Подобно на дръжките на вратата, те могат да направят измиването на ръцете безполезно, ако са били докоснати от някой, който е болен. Дезинфекцирайте кранчетата редовно с обикновена смес от бял оцет и топла вода.

Сподели: