Първата SPIRIT COOL библиотека отвoри врати в столично училище

Учениците сега ще четат в една по-цветна, вдъхновяваща и красива атмосфера

1127

Да четеш не е COOL и кой изобщо ходи в библиотека, като всичките са OLD School…

Звучи тъжно и на всички ни се иска децата ни да преОТКРИЯТ книгите за една по-щастлива среща! Затова обърнахме нещата:

КОГАТО БИБЛИОТЕКАТА НЕ Е OLD SCHOOL, ЧЕТЕНЕТО СТАВА COOL

Само за няколко месеца с екип от интериорни “машини”, артисти, колористи, мебелисти, литри боя, екип с душа, точна ръка, мотивация и инспирация библиотеката в СУ “Ген. Хосе де сан Мартин” се трансформира от прашно и мрачно OLD School място в ярко и функционално COOL книжно пространство.

Време е за отворим и надникнем зад неговите врати!

Колко ще спестите, ако инвестирате в иновативни кондезни котли?

COOL БИБЛИОТЕКAТA - преОТКРИВАНЕ

На 18 септември първата SPIRIT COOL Библиотека отвори официално врати и за пръв път от много години в нея се събраха деца, учители, вдъхновители, писатели, интериорни дизайнери, организатори и мотиватори, за да поставим заедно началото на една по-добра среща между децата и книгите!

COOL БИБЛИОТЕКA – COOL ГОСТИ

В напълно обновената – цветна и модерна COOL среда ни посрещна г-жа Емилия Иванова – директор на 90-то СУ “Ген. Хосе де сан Мартин”. „Само преди няколко месеца тази библиотека изглеждаше прашна, със стари шкафове, книгите бяха натрупани на рафтовете. Сега изключително се гордеем с това пространство, с тези прекрасни цветове, което ще даде възможност на нашите ученици да се срещат с автори, да се срещат с книгата, да направим наистина една по-добра среща на децата със знанието“, каза г-жа Иванова.
COOL срещите между книги и деца стартираха с послание и лични думи от главния редактор на CIELA – г-н Захари Карабашлиев и автора на “Софийски Магьосници” – писателя Мартин Колев.


„Аз съм много впечатлен от това, че светът на възрастните, светът на бизнеса и светът на децата намира общ дом в тази красива и много светла стая. Запомнете, че тази светлина, която виждам тук, може да се промъкне и във души и винаги да Ви е топло и да Ви е светло“, каза г-н Карабашлиев. Той припомни думите на един от най-известните библиотекари в света - Хорхе Луис Борхес, който казва, че си представя Рая като библиотека.

„Четенето сега е съвсем различно от четенето преди 20 години. Напоследък се говори за електронни четци, за четене на телефони, но тези разлики са незначителни, защото най-важното е да осъществим срещата между децата и книгите“, сподели от своя страна Мартин Колев - автор на поредицата “Софийски Магьосници”, която също застана на лавицата с книги в обновената библиотека. Според него едно от важните неща, за да се върнат децата отново в училищната библиотека, е там да им е хубаво и да открият място, където могат да се чувстват спокойно.



COOL е да четеш в COOL среда, затова и чухме любими книжни откъси , прочетени от деца.

Училищната библиотека е символично място, а модерната, удобна и COOL среда е ключът към една по-добра среща между книги и деца!



Символичен ключ за първото Spirit COOL книжно пространство в София бе връчен на директора на СУ “Ген. Хосе де Сан Мартин” от изпълнителния директор на Оргахим – г-н Момчил Бояджиев. „Давам символичният ключ от библиотеката на директора на училището и пожелавам това пространство да не се изпразва от деца!“, подчерта г-н Бояджиев.

С пожелание за много и щастливи книжни срещи на финала всеки сам избра вдъхновение под формата на книжни мисли.

Сподели: