Как да създадете интериор в непреходен стил

Как да създадете интериор в непреходен стил

Да правиш основен ремонт в апартамента на всеки пет години, меко казано, е скъпо. Ето защо, в процеса на интериорен дизайн, трябва да използвате само онези материали и мебели, които са неутрални и не излизат от мода в продължение на много години. Но как да можете да създадете интериор, който ще остане актуален за дълго време?

Японски стил в интериора

Японският стил в интериора представлява особен минимализъм, при който взаимодействието между различни предмети от дек...

09/03/2020

Съвет 1: Еклектика

Най-слабата точка на интериора в борбата с времето е, колкото и да е странно, един и същи стил. Дори класиката, която е актуална от дълго време, претърпя значителни промени, да не говорим за краткосрочни тенденции. Освен това мебелите и декорацията, проектирани в един стил, могат да изглеждат скучни.

12 интериора в розово, които излизат извън рамките на детската стая

Ако и вие харесвате цветът на годината - розов кварц, може би мечтаете да го пренесете и в дома си. Притеснявате се, ...

22/03/2016

Ето защо през последните години дизайнерите прибягват до смесване на стилове. Те вярват, че този подход позволява да направите атмосферата по-жива, интересна и спокойна. Еклектизмът е деликатен въпрос и хората, които нямат опит, може би ще изпитат трудност да съчетаят компетентно предмети от различни епохи. Ако се съмнявате, че можете да успеете в този бизнес, свържете се с дизайнер, който да ви помогне.

Съвет 2: Цветовете

Компетентната комбинация от цветове, като еклектика, не е лесна задача, която изисква разбиране на основите на цвета. Изборът на полутонове, контрасти, акценти, основни и вторични цветове може да бъде невъзможна мисия. Ако ви е трудно да разберете цвета, не се опитвайте да го усложнявате - спрете се на доказани и универсални нюанси. Говорим за черно, бяло, сиво, бежово. С тяхна помощ можете да създадете основа, да нарисувате изразителен контраст и дори да подчертаете дълбочината. Също така на фона на тези тонове ярки акценти под формата на текстил, мебели или аксесоари ще изглеждат страхотно, ако искате да ги добавите.

Ако черно-бялото ви изглежда твърде строго и скучно, дайте предпочитание на меките матови тонове - това е идеалното решение за светъл интериор. В случай на тъмен интериор, изберете сложни тонове, като череша, тъмно синьо, горчица - те ще направят интериора скъп и благороден. Що се отнася до успешните комбинации, тези цветове трябва да се комбинират с черно и сиво.

Друга вечна класика и печеливша цветова опция са естествените тонове. Естествените нюанси на синьо, зелено, кафяво винаги изглеждат подходящи, независимо кога за последно сте правили ремонт - преди година или пет години. Такива цветове ви позволяват да направите интериора на апартамента спокоен, да придадете мир и спокойствие, да ви позволи да се отпуснете и да освободите главата си от негативни мисли, което е особено важно в шумния мегаполис. Друг плюс е, че такива нюанси никога не омръзват.

Съвет 3: Използвайте само естествени материали

Класика, която е извън времето и пространството, са естествените материали. С годините дървените мебели, каменните покрития, металните аксесоари стават все по-добри. Те придават на интериора топлина, комфорт и естественост, идеално се вписват в почти всеки стил. Разликата между такива неща и предмети от изкуствени материали е, че те не остаряват, а придобиват характерна естествена красота.

Съвет 4: Фокусирайте се върху простите форми

Често безсмисленият декор и опитът да се внесе жар в интериора с помощта на монограми, изискани аксесоари, извити крака върху мебелите завършват с провал - всеки стил се превръща в кич. Особено ако се опитвате да експериментирате със зони като банята или кухнята.

Ако искате вашият интериор да е вечен и да остане актуален в продължение на много години, използвайте мебели с прости и ясни форми, както е обичайно в минимализма, както и неутрални покрития. Когато избирате между прости и сложни, спрете на първото, дори ако смятате, че сложните елементи ще помогнат за постигането на уау ефект. Направете интериора по-интересен с аксесоари - те могат да бъдат заменени с нови по всяко време и по този начин да променят характера на пространството. Но ако претоварите апартамент с декор и помпозни детайли, има риск той да изглежда евтин и безвкусен.

Съвет 5: Забравете модата

Този момент може да се проследи в дрехите - неща, които внезапно проникват в модния свят, веднага попадат в дизайнерски колекции и съответно в гардеробите на блогъри и знаменитости, много бързо губят своята актуалност. Същото се случва и с интериорните предмети: днес дървените маси са популярни, утре - пластмасови, вдругиден в стил таванско помещение. Спомняте ли си как дизайнерите се възхищаваха на тюркоазения цвят, добавяйки го към всичките си проекти и след това рязко преминаха към нюанси на зелено? Очевидно, ако се опитате да сте в крак с тенденциите, ремонтите ще трябва да се правят почти всяка година.

 

Така че не копирайте сляпо това, което виждате в дизайнерските блогове – филтрирайте информацията и бъдете избирателни. Пропуснете мимолетните тенденции, но прегърнете тези, които са практични и ергономични. Обърнете внимание на нещата, които през годините са се превърнали в икони на дизайна.

Съвет 6: Поставете комфорта на първо място

 

Ако се чувствате неудобно да сте в собствения си апартамент, няма значение какъв стил в крайна сметка сте избрали и колко ви струва ремонтът. Успешният, функционален интериор означава комфортен интериор. Имайте това предвид при избора на мебели, облицовки, планиране на електрически системи и системи за съхранение. Ако в името на красотата трябва да жертвате комфорта, тогава това не е красота. В главата трябва да са семпли и леки за ползване. Чувствайте се свободни да пожертвате някои предмети и детайли, ако те правят пространството неудобно и ви създават дискомфорт. Освен това трябва да се съгласите: по-добре е да имате малко мебели, но с високо качество, отколкото много, но лоши.

Тайните на интериорните стилисти при обзавеждането

Тяхната работа е да превърнат един скучен дом във впечатляващо място с излъчване, което да е достойно за страниците н...

12/05/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...