Тайните на интериорните стилисти при обзавеждането

Тайните на интериорните стилисти при обзавеждането

Тяхната работа е да превърнат един скучен дом във впечатляващо място с излъчване, което да е достойно за страниците на лъскавите списания. Ето на какво трябва да обърнем внимание, за да постигнем в дома си част от блясъка, който дават интериорните специалисти.

Намерете вдъхновение

Преди да се втурнете да купувате мебели, аксесоари и платове за декорация потърсете вдуъхновение – в сайтове, списания, в предавания по телевизията. Намерете това, което искате да постигнете и едва тогава се заемете с пазаруването.

Подредете приоритетите си

Задайте си няколко ключови въпроса за това, какво всъщност искате да постигнете. Извикайте картината в главата си, представете си дома си така, както искате да изглежда като цветове, форми, мебели и винаги се връщайте към тази картина преди да започнете да пазарувате.

Проверете дали търсите точно товаВсичко вече е в главата ви, знаете точния цвят, който искате да постигнете, но искате да се убедите дали това е перфектната комбинация между тапета и тапицерията, например. Дигитална версия на цветове, размери и форми не винаги е точна, затова, ако имате възможност убедете се лично (с очи и ръце) какво точно купувате.

Пространството

Преценете много внимателно стаята, която декорирате – за какво ще се използва, какви мебели ще са й нужни, ще има ли достатъчно светлина. Вземете мостри и преценете на място доколко цветовете ще паснат в стаята.

Смесвайте

Дори ако правите стаята из основи, не се спирайте само на нови мебели. Добавете малко винтидж настроение, което прави стаята интересна и индивидуална.

Изберете ключов стил

Отделете повече време при  избора на мебелите. Докато цветът на стените и възглавниците могат да се сменят лесно, то при мебелите нещата не са толкова лесни.

Добавете уют

Не забравяйте да добавите характер на помешението. Дали ще бъде тухлена стена декорация в кухнята или плетена кошница, всяко едно носи определено послание, което предавате с него.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...