Идеи за малки коридори: дизайнерски проекти

Идеи за малки коридори: дизайнерски проекти

Малкият коридор може да се окаже голямо главоболие за всеки, който се опитва да създаде удобна, ергономична и функционална входната зона. Ето идеи от дизайнерски проекти:

За този малък коридор в апартамент от 64 кв. метра, дизайнерите използваха комбинация от естествено дърво и светло сиво. Тъмното дърво придава на помещението уютно усещане, докато прозрачно сиво по стените и малък коридор позволява това пространство да се използва като малка художествена галерия.

Това антре се намира в апартамент от 54 кв. метра, които собствениците планират да ползват под наем. По желание на клиентите дизайнерът създаде стилен, светъл интериор и го изпълни с мебели, които лесно могат да бъдат заменени за следващия наемател. За коридора тя избра много ярка боя, която играе с нюансите си в зависимост от времето на деня и осветлението. Входната врата също е боядисана в същия нюанс, което ви позволява да създадете органично, пространство и визуално обединява малка стая.

Този апартамент е с площ 49 кв. метра принадлежи на младо момиче. Предвид малкия размер, дизайнерът премества фокуса на вниманието от броя на квадратните метри към оптичната илюзия на пространството. За коридора той използва бели гладки повърхности и огромно подово огледало, което визуално увеличава малка стая и я изпълва с допълнителна отразена светлина.

Това малко студио е с площ от само 28 квадратни метра. Тъй като апартаментът е много малък и също се намира на партерен етаж, дизайнерите са използвали бяло за основната стая. Те залагат на ярки контрастни тапети с маймуни, които дават положителен заряд.

 

Малък апартамент с площ от само 17,3 кв.м. е предназначено за отдаване под наем на студенти (наблизо има колеж). Умното оформление направи възможно подчертаването на функционалните зони тук. Тук има достатъчно място за всичко - дори за малък, но практичен коридор, който е отделен от стаята с преграда, която е на 30-40 сантиметра по-къса от тавана. Границата между коридора и стаята е подчертана от различни материали: светъл ламинат и черни плочки. По-голямо огледало на стената визуално увеличава пространството.

Друг проект под наем е апартамент от 46 кв. метра, в който дизайнерът подчертава коридора с ярки плочки с геометрична шарка на пода и го допълва с ярки детайли в кафяви нюанси. Осветителното тяло, състоящо се от три пресичащи се линии, е почти невидимо, но в същото време дава достатъчно светлина. Компактна, отворена закачалка замества обемните конструкции. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...