Как да създадем правилната енергия в дома си според правилата на Фън Шуй

Как да създадем правилната енергия в дома си според правилата на Фън Шуй
Източник: unsplash.com

 Фън Шуй е вековна древна китайска практика, която се фокусира върху създаването на хармония и енергия в дома. Според тази философия има три важни правила, които ще ви помогнат да постигнете хармония в пространството на вашия дома. Ето кои са основните правила.

Фън шуй идеи за кухнята

Ако харесваме кухнята си, е логично, че бихме искали да прекарваме повече време в нея, приготвяйки вкусни ястия, коит...

14/01/2016

Първото правило на Фън Шуй е чистотата в къщата. Трябва да се отървете от ненужните неща. Натрупването на ненужни предмети може да създаде стагнация на енергия и да попречи на свободния поток на положителното чи. Ето защо е необходимо редовно да се отървете от неща, които вече не носят радост и не се използват. Продайте, дарете или изхвърлете това, от което нямате нужда, за да освободите място и да внесете свежа енергия в дома си.

Също така е важно да почиствате дома си, защото това помага да поддържате хармония и баланс. Редовното почистване предотвратява натрупването на прах и мръсотия, които създават отрицателна енергия. В допълнение към почистването, трябва редовно да проветрявате помещенията и да поддържате ред във всяка стая.

10 фън шуй цвята за кухнята

Сиво Това  е много добър цвят за кухнята – топъл, приветлив и създаващ уют, а този нюанс на сивото дава...

12/12/2016

Второто правило на Фън Шуй е визуално разширяване на пространството на стаите. Това ще помогне да се създаде усещане за свобода и хармония, което е важно във Фън Шуй. За да направите това, можете да използвате светли нюанси на стени и мебели, да минимизирате острите ъгли и бъркотията в стаята. Подредете мебелите по такъв начин, че да има свободен проход в средата на всяка стая, за да може енергията да циркулира свободно. Също така е модерно да се използват огледала.

 

Те не само изпълняват функцията за визуално уголемяване, но също така е препоръчително да ги поставите в кухнята или хола, в пространство, където приятелите и семейството често се събират. Според Фън Шуй огледалото има способността да засилва положителната енергия на помещението. Отражението в огледалото не само може да увеличи изобилието на масата, но и има благоприятен ефект върху финансовата страна на живота.

Трето правило на Фън Шуй е да защитите дома си от негативизъм. За да направите това, се препоръчва да окачите огледало срещу входната врата. Огледалата, според учението на Фън Шуй, имат специална способност да отразяват и отразяват енергията. По този начин огледалото ще помогне да се отрази негативната енергия и негативността, които могат да се опитат да влязат в дома ви. Препоръчително е да изберете огледала с кръгла или осмоъгълна форма. Това се дължи на способността им активно да отразяват и блокират разпространението на негативна енергия, която може да бъде привлечена от гостите.

 

Фън Шуй също твърди, че финансовият успех също идва в дома през входната врата. Ето защо е много важно да се обърне внимание на материала, от който е направена вратата. Дървена врата би била идеална, тъй като дървото се счита за символ на растеж и просперитет. Ако вратата е метална, тогава можете да закачите няколко дървени аксесоари в средата, за да компенсирате отрицателната енергия на метала.

Четвърто правило на Фън Шуй гласи, че ретро и античните предмети могат да носят лошата енергия на предишните си собственици. Предмети, съдържащи „тежка“енергия, могат да повлияят на настроението и благосъстоянието. Затова се препоръчва да бъдете изключително внимателни при избора на антични предмети. Ако харесвате антични предмети, трябва да извършите ритуал за почистване, преди да ги поставите във вашето пространство. Това ще помогне да се премахнат всички негативни енергии, които могат да бъдат върху антиката, и ще й придаде по-положителна енергия.

Петото правило на Фън Шуй се отнася до осветлението в къщата. Увеличаването на количеството светлина в стаята насърчава потока на положителна енергия. Затова се препоръчва през деня да не покривате големи прозорци със завеси. Оставете слънчевите лъчи да проникнат в къщата и да я изпълнят с жизнена енергия. Можете да използвате и специални крушки, които създават мека и релаксираща светлина. Те ще помогнат за създаването на хармония в дома ви и ще му дадат допълнителна енергия.

Вечерта е най-важно да осигурите добро изкуствено осветление вътре в къщата. В допълнение към монтирането на лампи във всички дневни, трябва да обърнете внимание и на монтирането им отвън, до входната врата. Това не само ще създаде приятна атмосфера и ще подчертае привлекателността на къщата, но и ще гарантира безопасност при влизане и излизане през нощта.

Шестото правило на Фън Шуй обръща голямо внимание на спалнята, тъй като това е мястото, където човек прекарва по-голямата част от времето си в почивка и възстановяване. Леглото играе важна роля в спалнята, така че местоположението му има значение. Според Фън Шуй леглото трябва да бъде разположено с главата на леглото, обърната към стената. Това създава усещане за подкрепа и защита.

Също така трябва да избягвате да поставяте мястото за спане близо до прозорец, тъй като това може да доведе до загуба на енергия и дисбаланс. Освен това, според Фън Шуй, закупуването на ново легло е задължително. Леглото трябва да е предназначено само за един собственик.

Седмо правило - местоположението на прозорците също е важно за създаването на благоприятна енергия в къщата. Ако прозорците са разположени точно срещу входната врата, тогава положителната енергия не се задържа в къщата, а веднага се изнася навън. За да избегнете това, се препоръчва да използвате паравани или завеси, за да забавите потока на енергия и да създадете хармонична атмосфера вътре в къщата.

Осмо правило - Фън Шуй смята, че съдовете са от особено значение за хармонията в семейството. За да избегнете недоразумения и разногласия, се препоръчва да не съхранявате счупени съдове в къщата. Според Фън Шуй счупените съдове могат да символизират разрушение и конфликт. Затова е по-добре да се отървете от него и да използвате само целия и красив, за да привлечете хармония и просперитет в къщата.

Същото важи и за нещата, които не работят, и като цяло за всичко, което е счупено. Изправността на всички артикули, с които е изпълнен апартамента, е от голямо значение за осигуряване на постоянен успех и късмет в живота. Ако крушката изгори, сменете я с нова и незабавно поправете дефектния часовник.

Девето правило - според принципите на Фън Шуй е важно апартаментът да е изпълнен със свежест и аромати на етерични масла. Тази ароматерапия има благоприятен ефект върху тялото, зарежда ви с енергия и създава положително настроение за целия ден. Заложете на аромати като лавандула, лимонова трева, мента или розмарин. Фън Шуй обръща специално внимание на растенията, които са в къщата, тъй като те играят важна роля в създаването на хармония и благополучие.

Трябва да се избягват кактуси и растения с бодли или остри листа. Тези растения могат да се превърнат в пречка за постигане на успех и растеж както на кариерно, така и на духовно ниво. Препоръчително е да избирате растения с мека и заоблена форма на листата, които насърчават плавния поток на енергията и създават хармонична атмосфера в дома.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...