7 лесни начина да пуснете пролетта в дома и да преобразите интериора си

7 лесни начина да пуснете пролетта в дома и да преобразите интериора си
Източник: unsplash.com

Някой забелязал ли е колко бързо отлетя зимата? Вече се засмиляме за пролетната визия, но дали не трябва да подготвите за пролетта не само гардероба, но и апартамента си! Ето няколко идеи, които ще ви помогнат да преобразите интериора за предстоящия сезон.

Пролетни нюанси у дома

Преди това обаче обмислете кои са идеалните нюанси; цветовите предложения, които ни дава пролетта се съчетават идеалн...

06/03/2016

1. Повече светлина 

Време е да пуснете светлина в апартамента си. Първо трябва да премахнете всички плътни, тежки завеси, които правят интериора мрачен. След това измийте всички прозорци и закачете леки, светли завеси, които пропускат светлината.

Пролетни идеи за декорация

Украса в черешов цвят Пoканете пролетта у дома с помощта на няколко изкуствени цветчета – черешов цвят. Укра...

16/04/2016

Ако прозорците на апартамента са обърнати към северната страна и в стаите няма достатъчно естествена светлина, тогава се уверете, че има допълнителни източници на светлина. Може също така да добавите няколко жълти аксесоара към интериора, например декоративни възглавници - те ще донесат слънчево пролетно настроение в апартамента.

2. Смяна на изкуството

Ако запълвате празни стени с катини, сега е моментът да замените зимни или неутрални изображения с пролетни. Букети от цветя, полета с лалета, фонтани, заобиколени от цветни лехи, уютни маси на терасата, сервирани с вкусна закуска, ще изглеждат страхотно. Изглежда малко, но веднага се променя настроението в стаята. Можете също така да направите галерия от семейни снимки.

3. Цветя

Красива саксия в плетена кошница ще се впише идеално в интериора. Но не е нужно да спирате дотук. През топлия сезон има изобилие на нарциси, лалета, мимоза и други пролетни цветя ще се появят на пазари и магазини.

Ако искате нещо деликатно и минималистично, помислете за върбови клонките или клинче с  пъпки. Те ще изглеждат красиво в прозрачна ваза.

4. Нов живот за старите мебели

Пролетта е времето, когато всичко живо се събужда от сън. Пребоядисайте стар гардероб или маса със столове, дайте дивана и фотьойлите за претапициране. Това е начин да създафете уникална мебел, каквато никой друг няма.

5. Живот на балкона

Подгответе остъкления балкон за топлина. Първо трябва да разчистите стаята, ако преди това сте я използвали като склад. След това помислете каква цел ще има балконът: офис, зона за отдих, трапезария или може би спортен кът.

6. Ярки акценти

През пролетта можете да забравите за скучните и семпли нюанси. Помислете за ярки цветове, които ще паснат на интериора и изберете аксесоари в тези цветове. Играйте с контраста, за да направите атмосферата по-дълбока и по-динамична, или изберете подобни нюанси - тогава картината ще се окаже възможно най-стилна и хармонична.

 

Отлични акценти ще бъдат декоративни възглавници, завеси, кухненски кърпи и покривки, спално бельо и един или два меки пуфа в хола. Можете също така да пребоядисате стари столове - ако кухнята е декорирана в неутрални цветове, те ще се впишат идеално в съществуващия декор. Скучният под ще бъде преобразен от килим с принт, а микроклиматът в апартамента ще бъде стимулиран от стайни растения.

7. Ароматерапия

За мнозина пролетта предизвиква асоциации със свежест и приятни флорални аромати. Така че защо не изберете един за вашия апартамент? Съветваме ви да изберете дифузери за етерични  масла. Има огромен брой различни варианти, но се опитайте да изберете истински пролетен аромат - лек и свеж. Обърнете внимание на ароматите на цитрусови плодове, цветя, утринна роса или морски бриз. Дифузорите могат да бъдат поставени във всички стаи или само в тази, в която прекарвате най-много време, за да бъдете обгърнати от свежия пролетен аромат през целия ден! 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...