6 големи тенденции в интериорния дизайн за пролетта на 2024 г

6 големи тенденции в интериорния дизайн за пролетта на 2024 г
Източник: unsplash.com

Възраждане на многоцветните комбнации в платовете, нетрадиционни цветови решения и драматично осветление са сред най-горещите дизайнерски тенденции за пролет 2024 г.

Пролетни нюанси у дома

Преди това обаче обмислете кои са идеалните нюанси; цветовите предложения, които ни дава пролетта се съчетават идеалн...

06/03/2016

Отдалечавайки се от неутралите и минимализма, 2024 е годината на индивидуалността и всички тенденции в интериора за следващите месеци се основават на това – отлична новина за онези от нас, които обичат всичко еклектично.

Кои ще бъдат тенденциите на пролет 2024 г в дизайна, вижте в следващите редове.

Пролетни идеи за декорация

Украса в черешов цвят Пoканете пролетта у дома с помощта на няколко изкуствени цветчета – черешов цвят. Укра...

16/04/2016

Еклектика

Време е за много по-еклектичен вид на дома. От ретро флорални шарки до смели идеи в съвременен дизайн – резултатът е персонализирано пространство, което да отрази вас и вашия личен стил.

Помислеет за тапети, подчертайте елементи като ниши и тавани. Добавете свежест с дограма, боядисна в бяло и отразяващи повърхности, добавете съвременно обзавеждане и аксесоари с елегантни силуети за модерен привкус на класическата визия.

Енергизиращи пастели

Пастелните цветове са символ на пролетта. Те са определящи в декорирането, осигурявайки успокояващи, нежни нюанси на цветовет. Но този сезон ще видим по-наситени, крещящи тонове, които да заредят дома с енергия.

Максимализъм

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Annie Sloan (@anniesloanhome)

През пролетта на 2024 г. максимализмът ще се завърне  с възраждане на сложни модели, смели цветове и изобилие от текстури.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Arteriors (@arteriorshome)

За тези, които искат да възприемат вечно популярния стил, придържането към по-сплотена цветова палитра е от ключово значение. Изберете шарки и графики, съчетани с изящни тапети заедно с ярък диван и смели аксесоари.

Смесени материали

Що се отнася до текстурата, подходът на комбиниране става все по-популярен. Смесване на контрастни текстури не само добавя дълбочина и тактилност, но и усещане за индивидуалност.

Свежи цветови комбинации

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Benjamin Moore (@benjaminmoore)

Необичайните цветови комбинации ще станат по-често срещани, тъй като хората се стремят да създават уникални домове. Те са, може би, единственият най-ефективен и достъпен начин за трансформиране и издигане на пространство. Ако намирането на цветове, които работят добре заедно от нулата, ви се струва трудно, снимайте на телефона си цветови комбинации, които виждате и мислите, че работят добре заедно, докато сте навън.

Драматично осветление

Правилният избор на осветление може да преобрази усещането, както и външния вид на пространството. От смели форми и силуети до текстури, които ви приканват да протегнете ръка и да ги докоснете, включените лампи и светлини никога не са изглеждали толкова добре.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...