Как да решите проблема с тесния коридор дори на етап ремонт (част 1)

За да бъде комфортно и удобно

5850

Тесният коридор е сериозно главоболие за собствениците на апартаменти. Такова оформление не ви позволява да поставите всичко необходимо в стаята, а всеки следващ елемент увеличава риска от претрупването му. 

В две статии ще ви споделим идеи за това, как да направите коридора по-удобен и визуално по-голям.

Идея 1: Бялото е основата на всичко

Най-лесният начин е да боядисате коридора в бяло. Под, таван, стени - всичко трябва да бъде декорирано в един и същи тон, така че изходът да е ефект на куб и границите да са замъглени. Тази техника работи най-добре в минималистичен или скандинавски интериор. Такава цветова схема ще ви позволи визуално да разширите стаята, да пропуснете повече въздух и светлина. Но има едно предупреждение.

Входното антре е стая с повишено натоварване, зона с мръсни обувки. Затова изберете висококачествени, практични и издръжливи материали, които са устойчиви на различни видове замърсяване.

Идея 2: Бутнете стена

Комбинирането на коридор със съседна стая е очевидно решение. В този случай ще се окаже, че ще увеличи жилищната площ, плюс ще има място за маневри в самия коридор. Но има редица нюанси. Първо, това е преустройство и изисква координация. И ако стената се окаже носеща, тогава ще бъде напълно невъзможно. Второ, губите уединение в стаята, а мръсотията от улицата неизбежно се премества от коридора в дневната. Нехигиенично е.

Като опция направете стъклена стена между коридора и хола. Така пропускате повече светлина в задните ъгли, а тъмният тесен коридор ще стане по-светъл, по-обемен и ще получи естествена светлина. И

Идея 3: Да живее гланцът

 

Ако е невъзможно да разрушите стената или да я замените със стъкло, предлагаме да прибягвате до друг трик - използвайте гланцови повърхности вместо матови. Например, можете да поръчате килер с блестящи врати - те ще преобразят интериора на коридора, ще направят пространството по-широко и по-обемно. Между другото, не е необходимо да използвате бял материал. Можете да дадете предпочитание на черни повърхности - в тесен коридор те няма да стоят по-лошо. Разбира се, от тях ще има по-малко светлина, но повече дълбочина.

Идея 4: Подредете покрай стената

Страхотен дизайнерски хтрик за собствениците на удължени коридори. Ако подредите всички мебели по една от стените, можете визуално да изместите „центъра на тежестта“  на стаята и да отклоните вниманието от нейните неправилни пропорции. Освен това ще освободите място за маневри – вече няма да е необходимо да маневрирате в тесни пространства. И ако погледнете снимките в дизайнерските блогове, можете да видите, че този дизайн на коридорите изглежда много стилен и красив. Можете да отидете още по-далеч и да подобрите ефекта от разширяването на стаята, като поставите лампи по същия принцип.

 

Сподели: