Как да решите проблема с тесния коридор дори на етап ремонт (част 2)

Разкриваме тайните на дизайнерите

977

Малко жилище, тесен коридор. До болка познат сценарий за много хора. И ако повечето се примиряват с това положение, други бързо намират изход от ситуацията. 

Как да решим проблема с малкия коридор, ако е и тесен, на всичко отгоре. Вече ви показахме няколко решение, ето още няколко. 

Идея 5: Огледала

Втората най-популярна техника за увеличаване на пространството след бялото са огледалните повърхности. Прост и доказан начин да ги добавите към вашия интериор е да инсталирате гардероб с огледални врати от пода до тавана. По този начин ще бъде възможно визуално да се разшири стаята и да се коригират нейните размери.

Въпреки че огледалният шкаф е най-предвидимият начин за използване на отразяващи повърхности в тесни помещения, той не е единственият. Така че, ако предпочитате класически мебели, преместете огледалото в ниша между шкафовете. Ще се окаже изтънчен, функционален мето и най-важното - ще бъде възможно да се постигне същата илюзия за допълнителен обем.

Друг вариант е огледална стена. Създава илюзията за перспектива, коригира пропорциите, добавя въздух и пространство. Най-добре е да огледате крайната стена, която завършва прохода. Просто се уверете, че илюзията няма да се окаже твърде реалистична, в противен случай гостите постоянно ще "влизат" в стената. Между другото, ненатрапчив орнамент върху стъклото ще помогне да се избегнат подобни последици.

Идея 6: Високи врати

Дизайнът на малки коридори не се ограничава до използването на светли нюанси, гланцови повърхности и огледала. Има и други начини за промяна на пропорциите на стаята. Те са по-меки, по-деликатни, коригират впечатлението по-фино и ненатрапчиво. Например, ако височината на тавана позволява, можете да повдигнете вратите. В този случай тесният коридор ще стане визуално по-висок, ще изглежда елегантен и тържествен. Единственият минус е, че вратите ще трябва да бъдат направени по поръчка, малко вероятно е да намерите готови с правилния размер. Но след монтажа им коридорът се превръща от глуха, тъмна и тясна стая в стая с красив интериор.

Има обаче и икономически вариант. Направете врати до тавана и поръчайте врати с нормална височина. Пространството, което остава отгоре, може да бъде запълнено с панели, които да съответстват на крилото на вратата - ще се окаже по-евтино и визуалният ефект няма да пострада. Между другото, по-добре е да изберете цвят, контрастиращ със стените.

Идея 7: Многофункционални елементи

Това е логично - колкото по-малка е площта на стаята, толкова повече многофункционални неща трябва да присъстват в нея. В случая с коридора има много опции. Например, вместо стандартен пуф, може да сложите стойка за обувки с мека седалка.

Друг вариант е ключодържател с чекмедже. Няма съмнение, че този детайл трябва да присъства в интериора. Няма нищо по-досадно преди да излезете от къщата да търсите изгубени ключове. Но ако в стаята има ключодържател, те винаги ще бъдат на едно и също място. Потърсете предмети с чекмедже, където можете да скриете различни малки неща, като сметки за комунални услуги, слушалки, визитни картички и др. Между другото, с помощта на ключодържател, можете дори да прикриете досадно електрическо табло, основното е да изберете шкаф, който е подходящ по размер.

Идея 8: Kошници

Най-големият проблем на малките коридори дори не е размерът, а визуалният шум, който се появява поради дезорганизация. Kaкто има ред, така сега покрай стената има обувки, шапка падна на пода, а на шкафа се появи отворена чанта. Изглежда, дреболии, но те развалят възприятието на интериора.

Малка тайна: кошниците помагат за поддържане на реда в коридора. Купете няколко и така всяка ще разполага за своята категория неща.

Сподели: