Как да подготвим дома за лятото

Промени, които нямам да ви струват нищо

2946

Скоро идват топлите дни, а това е знак да подготвим дома си за летните и горещи слънчеви дни. Но колкото и да ни привличат плажът и морето, няма нишо по - хубаво от семейния уют. Ето защо е най-добре да пренесем топлото и слънчево настроение  в декора на дома.


Ето няколко предложения, с които да подготвим дома си за топлия сезон.

Цветя

Естествените цветя и зелени растения са най-добрият избор, но ако не искате или не може да се грижите за тях, може да опитате с изкуствени. Вече има изключително сполучливи имитации, които ще добавят не по – малко свежест.

Летни спомени

Покажете спомените от пътешестията, на които сте били. Лятото предполага повече пътувания, от които няй - вероятно сте донесли много сувенири. Направете ги част от декора. 

По -лек и светъл декор

Заменете завивките с по - леки, декорирайте с естествени материи - юта, лен, коноп, памук. Изберете светли тонове – бежово, светло синьо или бледо жълто. Така ще създадете много свеж и лек интериор.

 

От друга страна лятото е времето, в което може да експериментирате с цветове, шарки и интересни мотиви – в аксесоарите, мебелите, на завесите. Бъдете смели и вижте как ще изглежда домът ви с по – ярки или различни цветове.

Пуснете слънцето да влезе в стаята

Възползвайте се от хладните сутрини и вечери, за да освежите въздуха и да почувствате ароматите на лятото. Пуснете дифузер с цитрусови аромати и се насладете на момента. 

 

Сподели: