Как да почистите дървени мебели

Как да почистите дървени мебели

С течение на времето дървото "абсорбира" мръсотия и прах и губи своята красота, така че се нуждае от правилна грижа. Ето как да върнете дървените мебели в оригиналния им вид.

Как да поддържаме дървения под?

Правило 1: Обувките вън Веднага след като влезете в къщи свалете обувките. Това е много лесно и просто и ще си спест...

07/03/2016

Как да почистите мебели от необработено дърво

Пригответе малка четка с мек косъм и я накиснете в сапунена вода (можете да използвате и твърда гъба). Обработете добре повърхността, но търкайте твърде силно, за да не оставите драскотини. След това избършете с мека, влажна кърпа, за да отстраните остатъците от сапун и го оставете да изсъхне. Вашите мебели ще заблестят като нови!

Как да защитим дървените повърхности у дома

Дървесината като материал: Дървесината е природен материал, съставен преди всичко от целулоза, хемицелулоза и лигнин....

08/10/2015

 

Как да почистите мебели от лакирано дърво

Основното правило при почистване на лакирани мебели е да не се използват абразивни препарати и твърди гъби и четки. Агресивните химикали също са забранени: не използвайте белина или почистващи препарати с киселини. Вместо това вземете мека кърпа от микрофибър, накиснете я в мек сапунен разтвор и внимателно избършете мебелите. Вместо сапунен разтвор можете да използвате и студен чай. За упорити петна терпентинът, разреден във вода, може да помогне.

Почистване на боядисани дървени мебели

Пребоядисването на дървени мебели е чудесен начин да им дадете нов живот! Какво да правим, когато покритието все още е в добро състояние, но цветът е избледнял? Обикновената сапунена вода също може да помогне тук. Навлажнете кърпата и избършете повърхността старателно. За да постигнете уау ефект, пуснете по-тежката артилерия – смесете сода бикарбонат или амоняк с вода и обработете отново мебелите.

 

В края не забравяйте да избършете повърхността с чиста влажна кърпа, като премахнете остатъците от почистващия компонент. Е, последното действие: подгответе мека, чиста кърпа, нанесете върху нея малко ленено масло и полирайте повърхността с кръгови движения - боядисаните мебели трябва да станат по-ярки и да блестят с оригиналния си блясък.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...