Как да оборудваме офис на малка площ

Как да оборудваме офис на малка площ

Мини-офис или функционално място за учене може да се организира дори в малък апартамент. Предлагаме ви няколко трика, които да ви помогнат да създадете работно място у дома. Решенията ще бъдат много различни - от бюджетни до солидни - така че намирането на правилното няма да е трудно.

1: Маса в ниша

Тази опция е може би най-мобилната и се превръща в идеално решение за апартаменти, които имат малка ниша. В магазина можете да вземете отделна висяща маса и рафтове или можете да намерите конструкция от една част, която ще бъде монтирана на стената. И в първия, и във втория случай пространството отдолу ще остане свободно, така че нищо няма да пречи на краката. Добре е масата да е оборудвана с чекмедже, в което след работен ден ще можете да скриете лаптоп и дневник. На рафтовете могат да се съхраняват книги, канцеларски материали, документи. На същото място, ако е възможно, поставете уютни малки неща, които ще направят атмосферата на офиса по-топла.

2: Пространството под стълбите

Ако живеете в къща на два етажа, помислете дали не може да използвате свободното пространство под стълбите? Всичко, от което се нуждаете, за да оборудвате ваш офис, е маса и стол с тънки крака, както и тясна библиотека за съхранение на документи, канцеларски материали и необходими аксесоари.

За да не изглежда работното място твърде мрачно, декорирайте го в бяло и се погрижете за висококачествено осветление. Не забравяйте за декора - в края на краищата ще трябва да прекарате много време тук, така че пространството трябва да е възможно най-удобно. Кошници от юта, текстуриран текстил, растения в саксии ще създадат усещането, че това е нормална стая.

3: Шкаф вместо килер

Ако в апартамента има много системи за съхранение или просто нямате достатъчно неща, използвайте ниша като мини кабинет. Мебелите трябва да са възможно най-минималистични - заменете обемиста маса с кожен стол, добавете няколко рафта за съхранение и това е достатъчно, за да работите продуктивно и да се чувствате възможно най-комфортно тук.

4: Вертикално пространство

Понякога дистанционната работа включва не само работа на лаптоп, но и използване на много други неща. Това важи особено за хората, които се занимават с ръкоделие. В този случай помислете за вертикално съхранение. Закачете рафт за кутии над компютъра, поставете дъска отдясно, върху която можете да фиксирате стикери и други елементи, инсталирайте висок тесен багажник отляво, така че да не заема много място.

5: Сгъваема маса

 

Ако между вратата и прозореца има малко свободно пространство, не забравяйте да се възползвате от възможността и да направите там работен ъгъл. Да, няма да е пълноценен работен плот и стол, но удобен въртящ се стол и компактна сгъваема маса, която е прикрепена към стената, определено ще паснат.

6: „Невидимо“ работно място

Ако планирате да поставите работно място в хола, но не искате да ви дразни очите, скрийте го зад вратите. За да направите това, ще трябва да направите мебели по поръчка, но си струва. Помислете за дизайна по такъв начин, че клавиатурата да се плъзга, когато вратите на пантите се отворят, а през останалото време да не се вижда. Мониторът, от друга страна, може да остане на видно място, особено ако е семпъл и се вписва добре в интериора на помещението като цвят и дизайн.

7: Работна зона на перваза на прозореца

За да извлечете максимума от малък апартамент, може да използвате допълнителни повърхности, които преди са били празни. Например перваза на прозореца. Вероятно там е  имало стайни растения, но защо не го превърнете в пълноценен работен плот до прозореца. Единственото нещо, което трябва да направите, е да разширите перваза на прозореца и да сложите удобен стол, който отговаря на височината, и вече имате пълноценен домашен офис с естествена светлина.

8: Висяща конзола

Висяща конзола е отличен пример за лекота и спестяване на място. Изберете здрави крепежни елементи, добавете настолни и стенни органайзери. Ако мебелите са оборудвани с чекмеджета, може да няма нужда от допълнителни системи за съхранение.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...