Как да намалите разходите покрай празниците

Как да намалите разходите покрай празниците

Предколедната треска е в разгара си. Ди празника остават само няколко дни, а покупките нямат край. За да не сте неприятно изненадани след дните празнуване, ето няколко идеи за това, как да намалите разходите си, без да се лишавате от коледния дух. 

10 минутна декорация за Коледа

Все още има месец до Коледа, но почти навсякъде вече виждаме празнична украса и чуваме звук на коледни песни. Ако сте...

30/11/2016

1. Задайте лимит на разходите за всички подаръци

Всички имаме толкова много неща и по време на Коледа трябва да ценим времето да сме заедно, а не за възможността да подарите колкото се може повече подаръци. Задайте лимит за всички, за които купувате, и се придържайте към него. Бъдете креативни - можете да добавите ръчно изработен подарък, като домашни бисквити или снимка в рамка.

Коледни елхи от изключително нетрадиционни материали

Ако искате домът ви тази година да е украсен по нетрадиционен начин, в такъв случай е добре да се откажете от обикнов...

19/12/2015

2. Всеки носи по нещо

Когато става дума за забавления, знаете колко скъпо може да струва една вечеря. Вместо това, организирайте парти, на което всеки да носи по нещо – салата, сирене, ядки…

3. Придържайте се към простотата

Отново на тема храна, не е задължително да слагате най – скъпите и изтънчени продукти като хайвер, трюфели или паста. Изберете хубава шунка и я сервирайте с брускети, изпечете пресен хляб и гарнирайте с хубаво сирене.

4. Нека масата е звездата

Хората се хранят и с очите си, затова направете масата звездата на вечерта. Подредете красиви чинии, постелете хубава покривка и украсете.

5. Изберете евтини декорации

Не трябва да забравяме и украсата, а ако искате нещо ефектно, но изтънчено, няма смисъл да харчите куп пари. Купете голяма опаковка чаени свещи и ги сложете в чаши или стари вази по средата на масата. Добавете елхово клонче за цвят.

6. Евтино опаковане на подаръци

Никой не трябва да харчи цяло състояние за опаковане на подаръци с коледна тема. Купете евтина ролка крафт хартия и оставете децата си да създават свои собствени произведения на изкуството върху тях. Сладко и евтино: точно по начина, по който ни харесва.

Коледна декорация за….тоалетната

Да, знаем, до Коледа има още месец, а още повече да декорирате тоалетната не е най-важното нещо, което ще направите. ...

15/11/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...