Неща, които не трябва да съхранявате в кухненските шкафове

Неща, които не трябва да съхранявате в кухненските шкафове

Понякога, за да знаете какво съхранявате в кухненските си шкафове, е по-лесно да започнете с какво да не съхранявате там. Има куп неща, оито са твърде обемисти, твърде неудобни, твърде често използвани или дори твърде рядко използвани за съхранение там.

Да въведем ред в шкафовете в кухнята

Безпорядъкът в чекмеджета в кухнята значително забавя и усложнява готвенето. А спретнатите и добре организирани шкаф...

15/02/2016

Подноси 
Освен ако не сте домакини на много хора всяка вечер, подносите за сервиране нямат място в шкафа. Те са обемисти и трудни за поставяне в шкафове, така че може да ги съхранявате навън, например в тясното пространство над хладилника.

Отворени кухненски шкафове

Отворените шкафове са на мода в кухненския интериор. Все по-модерно е шкафовете да нямат вратички и да се виждат, ра...

11/03/2020

Покривки
Ленени салфетки, изискани подложки и покривки могат да бъдат преместени в шкафа за бельо. Няма нужда да заемате място и да поемат миризмата на храна. 

Отворени кутии с храна
Най-добре е да държите повечето храни в килера и хладилника. Като държите храната извън кухненските си шкафове, можете да запазите това място за други неща като чинии и чаши. Ако храната трябва да се съхранява в шкафовете поради липса на място, увеличете пространството, като прехвърлите храната в стъклени или пластмасови кутии. 

Уреди, които никога не използвате
Машини за пуканки, машини за сладолед, форми за гофрети - ако ги използвате, страхотно. Ако не сте ги докосвали от пет години, време е да продадете или дарите тези уреди.

Уреди, които използвате всеки ден

Преместете ги на плота. Времето, което е необходимо, за да ги вземете от шкафа, да развиете кабела и да ги поставите обратно на плота за употреба, може да бъде използвано по-добре.

Парти декор
Ако се забавлявате често, дръжте нещата под ръка в кухненски шкаф. В противен случай ги съхранявайте в мазето или на тавана. 

 

Отделянето на време за оценка къде да съхранявате вашите кухненски уреди ще извлече дълготрайни ползи. След като вашите кухненски уреди са организирани и на правилното им място, ще откриете, че вашата кухня като цяло е по-организирана и функционална.

Тъмните кухненски шкафове

Тъмните кухни ще бъдат на мода през сезон 2016-2017. Черно сивите нюанси носят драматизъм и трябва да се съчетават пр...

27/03/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...