Как да изберем перфектния цвят на стената

Как да изберем перфектния цвят на стената

Изборът на цвят на стените е една от най-трудните и отговорни задачи, когато става въпрос за интериорен дизайн. Събрахме седем съвета и трикове за вас, за да ви помогнем да вземете правилното решение.

Девет грешки, които не трябва да допускаме при боядисването

Имали ли сте моменти, в които при ремонт се чудите кой цвят да изберете – слънчево жълто или светло жълто. Избо...

04/06/2016

Използвайте модерни технологии

Преди да купите боя, експериментирайте с цвят, като използвате компютърни програми или мобилни приложения. В допълнение, много производители на бои предлагат онлайн услуги за визуализация, които могат да ви помогнат лесно да намерите нюанс от определена марка.

6 решения за 6 проблема с боядисването

Изборът на цвят за някое помещение често е предизвикателство и трябва да съобразите редица фактори, преди да определи...

09/02/2017

 

Помислете за осветлението

Светлината силно влияе върху възприемането на цвета. В малки и слабо осветени помещения е по-добре да използвате по-светли нюанси, така че стаята ще изглежда по-голяма и по-уютна. Разположението на прозорците също има значение. Ако прозорците са обърнати на север или изток, стените ще придобият по-студен тон, а светлината от запад или юг ще подчертае топли нотки.

 

Помислете за цвета на други повърхности и интериорни елементи

Когато избирате цвета на стените, не забравяйте за нюанса на пода, вратите, дограмата, меката мебел, декора и декоративните елементи. Всичко трябва да се комбинира и да образува хармоничен образ.

Общо впечатление

Не забравяйте, че цветът на стените определя тона на цялата стая. Топлите нюанси ще направят къщата по-удобна, а студените ще придадат на интериора свежест. Неутрален цвят, като например сиво, ще позволи на другите мебели да изпъкнат.

Тествайте избрания от вас цвят

Тестването на боята е стъпка, която често се пропуска. Важно е обаче първо да тествате боята, за да видите как стои нюансът на стената през деня, защото на дневна, вечерна и изкуствена светлина цветът може да се възприеме по съвсем различен начин.

 

Не бързайте

Може да бъде изкушаващо да започнете ремонта и пребоядисването веднага щом имате ключовете от новия си апартамент в ръцете си. Въпреки това, за да изберете правилния нюанс, може да са ви нужни няколко мостри и преди всичко време за решение. Особено ако ще боядисвате всички стаи.

 

Най-честите грешки, които допускаме когато боядисваме сами

Освежаването на дома с боя е един от най-бързите и най-евтини начини да придадем по – различно усещане. Но не и...

13/11/2017
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...