Изцяло натурални освежители за въздух

Лесни, зелени идеи за глътка свеж въздух  

145

Миризмите са навсякъде у дома, а често не са от най-приятните. Какво да правим когато в кухнята мирише на риба и чесън? Или имаме баня, която определено не ухае на букет от рози?

Най-добрите етерични масла за всяка стая Внесете положителна енергия у дома

Преди да посегнете към освежителя за въздух, който най-вероятно е пълен с потенциално вредни за вас и планетата съставки (и да, дори някои от така наречените "естествени" освежители на въздуха също са проблем), вижте няколко алтернативи, които може да използвате.

Ароматерапевтичен дифузер

9 полезни неща, които можете да правите с етерични масла всеки ден Полезни за дома и за красотата 

Когато дифузирате етерични масла, много от които притежават антибактериални, противогъбични и антивирусни свойства, не само ще освежите въздуха, но и ще го пречистите. Освен това дифузерът овлажнява, което е особено важно в периода на настинките и грипа.

Кафе

Освен да се събудите, може да използвате кафето и срещу миризмите. Независимо дали го смелите, сварите или изпечете зрънца във фурната, миризмата му със сигурност ще оживи сетивата и ще поеме миризми като лук и чесън. Или просто сложете няколко купички прясно смляно кафе.

Сушени билкови стръкове

Създайте красиви сухи букети с ароматни билки и етерични масла. Идея е да изсушите стръкове лавандула и когато загуби аромата си, просто на сложите по няколко капки етерично масло на сухите листенца.

Портокали и карамфил

Бъдете креативни, забавлявайте се и ароматизирайте дома. Нарежете портокал на тънки резенчета и изсушете на слаба фурна за няколко часа. Сложете в чинии или купи.

Ароматна вода

В гореща вода сложете няколко капки етерични масла и оставете да къкри на слаб огън. Само за минути цялата къща ще ухае чудесно.

Направете естествен ароматен спрей

В спрей бутилка сложете малко спирт и 10-15 капки етерично масло – лимон, портокал, лавандула, канела, мандарина….Долейте с вода и пръскайте във въздуха когато искате да освежите.

Защо да използваме етерични масла като почистващи препарати Те имат неподозирани качества
Сподели: