Най-добрите етерични масла за всяка стая

Внесете положителна енергия у дома

2061

Независимо дали търсите чист и свеж аромат за вашата баня или спокоен и успокояващ аромат за спалнята, това са етеричните масла, от които се нуждаете.

Коридора

Във входа на вашия дом, наред с чаровната постелка, ароматното етерично масло може да предразположи гостите ви. За тази зона експертите препоръчват аромати като портокал или канела. В първото, основната химическа съставка е доказано, че намалява тревожността, понижава сърдечния ритъм и облекчава стреса. Канелата пък е класически аромат, който навява спомените за сладки и за празник.

Кухнята

За чист и свеж аромат тук, заложете на лимон.  Той дава усещане за повече енергия, а освен това изяснява ума, разсейва гнева и създава усещане за нова енергия.

Ако искате да създадете усещане за уют, етерично масло от канела е задължително. Той предизвиква чувство за сигурност и благополучие.

Всекидневна

Според експертите, най-добрите етерични масла за вашата стая зависят от дейностите, които обичате да правите в тази стая. Добър избор са боровите връхчета, затова си купете си свещ с подобен аромат или капнете няколко капки масло в купа с вода.

Ако използвате дневната си като офис или място, за да наваксате работата си, за вас е добре етерично масло от розмарин. То стимулира творчеството и активизира паметта. Вдишайте директно от бутилката, за да усетите аромата или да покапете няколко капки около вас.

Трапезария

Това е място, което по принцип трябва да свързваме с положителни емоции, да влизаме и сядаме тук с настроение и празнично усещане. За тук подходящ избор в бергамот. Избягвайте силни аромати, които потискат апетита ви като мента или джинджифил.

Спалня

За тук трябва да изберете есенция от етерично масло, която да ви хареса, но също, който да помага да се успокоите, да релаксира и ще спомогне за по – лесно заспиване. Богатият, флорален аромат на жасмин може да направи точно това, както и да предизвика чувство на интимност. Може да капнете по няколко капки в свещи, докато те горят, за да се насладите на аромата.

Подходящи за тази стая са и смолата или тамяна.

Банята

За да имате приветлива, лека и ефирна баня, изберете етерично масло като лимон, евкалипт или чаено дърво. Те не само притежават антибактериални свойства, но се асоциират с стимулирането на ума. Ако обичате да се наслаждавате на хубава, дълга вана след забързания работен ден, изберете лавандула. 

Сподели: