8 начина да затоплим дома, без да увеличаваме парното

За по-топла зима 

6251

Отново идва онова време на годината, в което все по-често оставаме у дома, сгушваме се в топлото одеяло и търсим начин да се стоплим. Но колкото и романтично да изглежда това, няма как да пренебрегнем факта, че се увеличават и  разходите за отопление. За щастие има няколко метода, с които да намалите тези разходи и да се радвате на топъл и уютен дом.

Черно – бял дом, изпълнен с топлота и чарСемеен дом в Нешвил показва защо класическата комбинация никога няма да излезе от мода  

Проверете за течение

Ако прозорците не са добре уплътнени, топлият въздух излиза навън. Затова преди началото на сезона проверете всички прозорци и ако се налага повикайте фирма, която да оправи проблема.

Внесете топлота и уют с тези декорации за Коледа За весел и празничен дом 

Използвайте по-топло спално бельо

Това е очевидното решение. Когато навън стане хладно, махнете сатенените чаршафи и сложете топло спално бельо, сложете пухено одеяло или по-плътна завивка.  Можете също така да използвате електрическо одеяло, но бъдете предпазливи.

Мини камина

Днес на пазара може да намерите огромно разнообразие от камини. Малка портативна камина, която работи на пелети е чудесно решение и ще създаде приказна обстановка.

Сложете плътни чорапи

Нали знаете, че когато краката са студени, може да е студено на цялото тяло. Затова обуйте плътни чорапи и ще усетите как ви обзема приятна топлина.

Преместете леглото далеч от прозореца

Това не е решение за всяка спалня, но ако леглото е разположено точно под прозорец, можете да се стоплите лесно, ако го преместите от другата страна на стаята.

Постелете дебел килим

Твърдите подови настилки като дърво или ламинат имат много предимства, но топлината не е едно от тях. Постелете дебел, топъл килим през студените месеци, за да изолирате стаята и да стоплите краката. Освен това килимът добавя уют и цвят в стаята.

Покрийте прозорците

Надали сте се замисляли, но ако сложите по-плътни завеси, може да вдигнете температурата в стаята. Колкото и добре да са изолирани прозорците, студът минава лесно и през самото. Изберете весел цвят, за да внесе цвят и настроение в студените дни.

Бутилка с гореща вода

Бутилка с топла вода под одеялото е стар, но изпитан метод, за да се стоплите. Не ви струва нищо, но ефектът е моментален.

Килими за по-уютен домРазвеселете дома си с шарен килим
Сподели: