Интериор на студио: съвети от дизайнери

Как да го обзаведем оптимално

2833

Чудите се как да декорирате студио? Всичко започва с вдъхновение, но и малко опит. А кой може да каже по-добре как да се случат нещата от дизайнерите.

Ето няколко безценни съвета от тях.

Когато декорирате малък студио апартамент, не се страхувайте от ярки цветове.

Не се страхувайте да експериментирате с наситени цветове. Малките пространства са чудесни за такива преживявания. Ярките цветове, когато са умело използвани осветяват, но и създават акценти. Те визуално структурират стаята, маркирайки ъгли, където можете да се отпуснете, да четете или да работите.

В малките пространства детайлите са много важни. Не бива да пестите от тях

От малкия коридор, макар и само семпло маркиран, през дръжките на вратите и смесителите, в малките пространства детайлите са много важни. Не бива да пестите от тях. Ако имате изключително ограничено място, помислете как системите за съхранение да се превърнат в своеобразно произведение на изкуството. Например вместо шкафове, сложете отворени рафтове с керамика.

Когато декорирате интериора на студио апартамент, дайте предпочитание на естествените материали

В интериора заложете на естествените материали. Обектите, отразяващи дневната светлина, изглеждат различно в зависимост от материала и неговия цвят, дават усещане за близост до природата и създават неповторим уют.

За да увеличите визуално вътрешното пространство на едностаен студио, боядисайте стените в бяло, като добавите ярки акценти

Ако се страхувате да експериментирате, тази стратегия винаги работи. Изцяло бяла стая, но с няколко ярки акцента е винаги печеливша идея.

За да направите пространството на студиото уютно, изберете "топли" довършителни материали и елементи на декора

Тикови дъски, алабастър, килими, завеси, дърво - всички тези елементи са в състояние да създадат атмосфера на уют и комфорт.

Надграждайте върху елементи, които ви вдъхновяват. Понякога интериорът може да бъде "изграден" около едно любимо нещо

Ако има предмет или предмети, които ви вдъхновяват, организирайте интериора около тях. Така ще имате гъвкавост да променяте по-често интериора, да местите мебели, да импровизирате с цветове и стил. 

Сподели: